Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νέα εξαγορά στο χώρο της ανοσο-ογκολογίας

Ακολουθώντας την τάση, που θέλει τις μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες να εξαγοράζουν μικρές βιοτεχνολογικές, που κάνουν έρευνες στην ανοσο-ογκολογία, η Eli Lilly αποκτά την ARMO BioSciences σε μια συμφωνία αξίας περίπου 1,6 δις. δολαρίων.

 

Στο επίκεντρο της συμφωνίας, βρίσκεται ένα νέο ανοσο-ογκολογικό φάρμακο της ARMO με την ονομασία pegilodecakin, το οποίο μελετάται σε διάφορους τύπους όγκων. Το φάρμακο είναι μία πεγκυλιωμένη ιντερλευκίνη 10, που έχει φανεί ότι είναι αποτελεσματικό σε διάφορους τύπους καρκίνου, είτε μόνο του (μονοθεραπεία) είτε σε συνδυασμό με χημειοθεραπεία.

 

Σε πιο προχωρημένη κλινική δοκιμή μελετάται επί του παρόντος για τον καρκίνο του παγκρέατος, ενώ σε πιο πρώιμο στάδιο μελέτης είναι για τον καρκίνο των πνευμόνων, των νεφρικών κυττάρων, στο μελάνωμα κ.ά. Η ARMO διαθέτει επίσης έναν και άλλα υποψήφια προϊόντα ανοσο-ογκολογίας σε διάφορα στάδια προκλινικής ανάπτυξης.

 

«Η απόκτηση της ARMO BioSciences προσθέτει ένα ελπιδοφόρο πλεονέκτημα κλινικής ανοσοθεραπείας επόμενης γενιάς στο χαρτοφυλάκιο καινοτόμων ογκολογικών φαρμάκων της Lilly», σημείωσε ο Sue Mahony, ανώτερος αντιπρόεδρος της Lilly και πρόεδρος της Lilly Oncology.

 

«Λαμβάνοντας υπόψη τους πόρους που η Lilly, μπορεί να συμβάλει στη μεγιστοποίηση της αξίας του pegilodecakin και πιστεύουμε ότι είναι προς το συμφέρον των μετόχων μας και των ασθενών που υπηρετούμε», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ARMO, Peter Van Vlasselaer. Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του δεύτερου τριμήνου του 2018.

 

Πηγή: virus.com.gr

Kατηγορίες

Marketing/Managment, News

Ετικέτες

, ,

Thanasis Chalikias Προβολή όλων

A Product Manager with expertise in pharma marketing and sales operations

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: