Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υπεροχή σε χάπι για τον διαβήτη της Novo Nordisk, σύμφωνα με μελέτη

img2073_2072.jpg

 

Υπεροχή δείχνει σύμφωνα με τα αποτελέσματα κλινικής μελέτης το χάπι της Novo Nordisk για τον έλεγχο των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, συγκρινόμενο με το Januvia της Merck & Co (MSD στην Ελλάδα) αλλά και την ενέσιμη θεραπεία Victoza, που διαθέτει η φαρμακευτική.

Τα θετικά αποτελέσματα μιας σειράς κλινικών δοκιμών ενισχύουν τις προσδοκίες των αναλυτών για τη δια του στόματος δραστική σεμαγλουτίδη της Novo Nordisk.
Σε σύγκριση με το Victoza, η σεμαγλουτίδη πέτυχε παρόμοια επίπεδα μείωσης του σακχάρου στο αίμα, αλλά ήταν ανώτερο στην απώλεια βάρους, σύμφωνα με την Novo.
«Τα δεδομένα είναι σημαντικά, καθώς αποδεικνύεται η αποτελεσματικότητα της δια στόματος θεραπείας σε σχέση με το ενέσιμο GLP-1», όπως αναφέρουν οι αναλυτές.
Το χάπι, που χορηγείται μία φορά ημερησίως ανήκει σε μια κατηγορία θεραπειών που διεγείρουν την παραγωγή ινσουλίνης.
Συγκρινόμενο με το Januvia της Merck, αποδείχθηκε πως η δια στόματος θεραπεία της Novo ήταν ανώτερη, όσον αφορά τη μείωση των επιπέδων σακχάρου μακροπρόθεσμα, αλλά και στη μείωση – έλεγχο βάρους των ασθενών.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει δώσει έγκριση για την κυκλοφορία στη δραστική ουσία σεμαγλουτίδη, στη θεραπεία ενηλίκων με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2, στις αρχές του χρόνου περίπου.
H σεμαγλουτίδη είναι ένα νέο, χορηγούμενο ανάλογο του ανθρώπινου γλυκαγονόμορφου πεπτιδίου 1 (GLP-1), το οποίο έχει ένδειξη είτε ως μονοθεραπεία, όταν η χορήγηση μετφορμίνης αντενδείκνυται ή δεν είναι εφικτή λόγω μη ανοχής, είτε, ως προσθήκη σε άλλες φαρμακευτικές αγωγές για το σακχαρώδη διαβήτη.
Η έγκριση κυκλοφορίας έχει ισχύ σε όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαικής Ένωσης.
Η έγκριση της σεμαγλουτίδης βασίστηκε στο πρόγραμμα SUSTAIN, ένα παγκόσμιο πρόγραμμα κλινικής ανάπτυξης το οποίο αποτελείται από οκτώ μελέτες φάσης 3α στο οποίο συμπεριλήφθηκαν περισσότεροι από 8.000 ενήλικες με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2.
Η σεμαγλουτίδη έλαβε έγκριση κυκλοφορίας στις ΗΠΑ από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) στις 5 Δεκεμβρίου 2017 και στον Καναδά από τον αντίστοιχο φορέα στις 9 Ιανουαρίου 2018.
Η εμπορική διάθεση της σεμαγλουτίδης αναμένεται να ξεκινήσει στις πρώτες χώρες της Ε.Ε. το εξάμηνο του 2018.

Πηγή: healthpharma.gr

Thanasis Chalikias Προβολή όλων

A Product Manager with expertise in pharma marketing and sales operations

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: