Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επικίνδυνη ουσία και σε άλλες παρτίδες βαλσαρτάνης

shutterstock_53252755-e1449755597565

Ανησυχία προκαλούν τα νεότερα ευρήματα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ) για τα γενόσημα βαλσαρτάνης (αντι-υπερτασικό σκεύασμα), στο πλαίσιο της επανεξέτασης που ξεκίνησε μετά από την ανίχνευση μιας επικίνδυνης πρόσμιξης σε παρτίδες φαρμάκων της κινεζικής φαρμακοβιομηχανίας Zhejiang Huahai.

Όπως διαπίστωσαν οι ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές, η ένοχη ουσία (Ν-νιτροζοδιμεθυλαμίνης, NDMA) ανιχνεύτηκε σε σκευάσματα μίας ακόμη φαρμακοβιομηχανίας, της κινεζικής Zhejiang Tianyu, αλλά σε πολύ χαμηλότερες ποσότητες.

Καθησυχαστικός εμφανίζεται ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), που τονίζει ότι δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος για τους ασθενείς.

«Οι ασθενείς δεν πρέπει να σταματήσουν να παίρνουν οποιαδήποτε φάρμακα που περιέχουν βαλσαρτάνη χωρίς να συμβουλευτούν το γιατρό ή τον φαρμακοποιό τους” αναφέρει σχετικά, ενώ επιφυλάσσεται ότι θα ακολουθήσει ανακοίνωση με πληροφορίες για φαρμακευτικά προϊόντα τα οποία ενδέχεται να επηρεάζονται και κυκλοφορούν στην εγχώρια αγορά.

Πάντως, ο ΕΜΑ δεν είναι ακόμα σε θέση να προβεί σε ανακοινώσεις για τον αντίκτυπο του NDMA που ανιχνεύθηκε στη βαλσαρτάνη από τη δεύτερη κινεζική εταιρία.

Υπενθυμίζεται πως οι ρυθμιστικές αρχές της Ελλάδας έχουν ήδη αποσύρει δεκάδες παρτίδες γενόσημης βαλσαρτάνης, στο πλαίσιο της επανεξέτασης των φαρμάκων που περιέχουν αυτή την ουσία σε σχέση με την παρουσία του NDMA.

Thanasis Chalikias Προβολή όλων

A Product Manager with expertise in pharma marketing and sales operations

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: