Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αξιόπιστες πληροφορίες για την ασφάλεια των εμβολίων στο διαδίκτυο

71a2ade27990774d446f929ef66610e6

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ.) δημιούργησε ένα διεθνές δίκτυο ιστοσελίδων που παρέχουν αξιόπιστες πληροφορίες για την ασφάλεια των εμβολίων.

Με αυτόν τον τρόπο ο Π.Ο.Υ. μπορεί να εξασφαλίσει ότι ο κόσμος που αναζητά πληροφορίες για τα εμβόλια στο διαδίκτυο, θα μπορεί να βρει τις αξιόπιστες και υψηλής ποιότητας πληροφορίες,καθώς ο Οργανισμός αξιολογεί τις ιστοσελίδες-μέλη του δικτύου και απαιτεί να πληρούν υψηλές προδιαγραφές ως προς την αξιοπιστία, το περιεχόμενο, την προσβασιμότητα και το σχεδιασμό.

Σήμερα το δίκτυο, με την ονομασία τo Vaccine Safety Net (VSN) περιλαμβάνει 60 ιστοσελίδες σε 16 γλώσσες από 28 χώρες.

Η μόνη –προς το παρόν τουλάχιστον– ελληνική ιστοσελίδα που συμμετέχει στο δίκτυο είναι ο Κλινικός Φαρμακοποιός.gr (clinicalpharmacist.gr), η οποία είναι μέλος από τον Ιούλιο του 2017.

Όπως γράφει ο συντάκτης του clinicalpharmacist.gr και κλινικός φαρμακοποιός Διαμαντής Κλημεντίδης σε σχετικό άρθρο, «μπορεί η ραγδαία διάδοση του Internet και των κοινωνικών δικτύων να αποτιμάται συνολικά (μάλλον) θετικά, ταυτόχρονα όμως επιτρέπει τη διασπορά της παραπληροφόρησης και των ψευδών ειδήσεων ταχύτερα και βαθύτερα όσο ποτέ άλλοτε.

Χαρακτηριστικό είναι το εύρημα μελέτης που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο Scienceη οποία δείχνει με ιδιαίτερα παραστατικό τρόπο ότι οι ψευδείς ειδήσεις όχι μόνο διαδίδονται ταχύτερα από τις αληθινές, αλλά παραμένουν στην «κυκλοφορία» για περισσότερο χρόνο, ακόμα και μετά την κατάρριψή τους».

Γνωρίστε το VSN μέσα από ένα σύντομο βίντεο (με ελληνικούς υπότιτλους), που δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης των μελών του δικτύου τον Ιούνιο του 2018 στο Annecy της Γαλλίας.

Για περισσότερες πληροφορίες: http://www.vaccinesafetynet.org

 

Πηγή

Thanasis Chalikias Προβολή όλων

A Product Manager with expertise in pharma marketing and sales operations

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: