Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ευρωπαϊκή έγκριση κερδίζει η Sanofi για τη θεραπεία της πορφύρας

Την έγκριση των ευρωπαϊκών αρχών εξασφάλισε η γαλλική φαρμακευτική επιχείρηση Sanofi για τη θεραπεία μιας σπάνιας διαταραχής στην πήξη αίματος, με τη χρήση νανο-κυττάρων.
Η Επιτροπή Φαρμάκων για Ανθρώπινη Χρήση (CHMP) του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, είχε συστήσει τον περασμένο Ιούνιο την έγκριση της δραστικής caplacizumab, η οποία θα συνταγογραφείται σε ενήλικες που πάσχουν από θρομβωτική θρομβοκυτταροπενική πορφύρα (aTTP).

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), η οποία τοποθετεί το φάρμακο σε διαδικασία ταχείας αξιολόγησης (Fast Track Designation), αναμένεται να ακολουθήσει την ίδια κατεύθυνση έγκρισης στις αρχές του 2019.
Η θρομβωτική θρομβοκυτταροπενική πορφύρα (aTTP) προκαλείται από προβληματική λειτουργία ενός ενζύμου (ADAMTS13) και έχει ως αποτέλεσμα πολύ χαμηλό αριθμό αιμοπεταλίων και τη δημιουργία θρόμβων σε μικρά αγγεία, οδηγώντας σε ισχαιμία και βλάβη στα όργανα.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Sanofi, περίπου 7.500 ασθενείς εμφανίζουν συμπτώματα ΤΤΡ σ τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ιαπωνία.


Η δραστική caplacizumab, η οποία θα διατεθεί με την εμπορική ονομασία Cablivi, αναπτύχθηκε από την εταιρεία Ablynx. H Ablynx πέρασε στην ιδιοκτησία της Sanofi στις αρχές του έτους, έναντι 3,9 δισ. ευρώ (4,53 δισ. δολάρια).
Στόχος της εξαγοράς, η οποία βασίστηκε στην υπάρχουσα συνεργασία, ήταν η υποστήριξη του επιστημονικού κέντρου της Ablynx στη Γάνδη του Βελγίου.

 

Πηγή

Thanasis Chalikias Προβολή όλων

A Product Manager with expertise in pharma marketing and sales operations

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: