Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νέες κλινικές έρευνες αλλάζουν τη θεραπευτική αντιμετώπιση της Κεφαλαλγίας!

ponokefalos_stress

Η Ημικρανία είναι το 2ο σημαντικότερο ιατρικό πρόβλημα παγκοσμίως, μετά την τερηδόνα και πρώτη αιτία αναπηρίας σε άτομα κάτω των 50 ετών, λόγω απώλειας ποιοτικού χρόνου και πόνου.

Η παγκόσμια έρευνα, παρά την περιορισμένη χρηματοδότηση, αποκαλύπτει νέες θεραπείες με μεθόδους σχεδόν «διαστημικές». Βιολογικοί παράγοντες απόλυτα συνδεδεμένοι με τη παθοφυσιολογία της ημικρανίας και συσκευές νευ-ερεθισμού προστίθενται στα κλασικά φάρμακα για την καταπολέμηση της ημικρανίας και των άλλων Κεφαλαλγιών, όπως είναι η αθροιστική Κεφαλαλγία.

Στη χώρα μας, πραγματοποιούνται εκτενείς κλινικές μελέτες που στοχεύουν στην επιστημονική τεκμηρίωση αυτών των θεραπειών, οι οποίες αναμένεται να αλλάξουν πλήρως τη θεραπευτική κατάσταση που επικρατεί τώρα.

Στο πλαίσιο της Πανευρωπαϊκής Ημέρας Δράσης για την Κεφαλαλγία, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, η Ελληνική Εταιρεία Κεφαλαλγίας στις 12 Σεπτεμβρίουοργανώνει εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού για τα προβλήματα της Κεφαλαλγίας και της Ημικρανίας με κύριο στόχο την ορθή διάγνωση, αντιμετώπιση, προφύλαξη και αποφυγή κατάχρησης φαρμακευτικών ουσιών και αυτοθεραπείας.

Οι Βασικές Δράσεις που θα πραγματοποιηθούν είναι οι ακόλουθες :

  • Εκδήλωση στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής – 12 Σεπτεμβρίου 2018, 06.00 μμ
    με ομιλίες από ειδικούς και ασθενείς. Χαιρετισμό θα απευθύνουν εκπρόσωποι της κυβέρνησης, άλλα δημόσια πρόσωπα και η Πρόεδρος της Πανευρωπαϊκής Συμμαχίας για την Κεφαλαλγία και την Ημικρανία.
  • Ενημερωτικό σποτ στην τηλεόραση με θέμα την Κεφαλαλγία που θα παίζεται καθ’ όλη τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου.
  • Ομιλίες σε μέσα μαζικής ενημέρωσης από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Κεφαλαλγίας για την ενημέρωση του ευρύ κοινού.

Η Ελληνική Εταιρεία Κεφαλαλγίας (ΕΕΚ) υποστηρίζει την άποψη ότι η καλύτερη θεραπεία μιας νοσολογικής κατάστασης είναι η πρόληψη που επιτυγχάνεται μέσα από την ενημέρωση του πληθυσμού και για το λόγο αυτό τολμά αυτή την εκστρατεία.

«Όσοι υποφέρουν από συχνές Κεφαλαλγίες πρέπει να έχουν ιατρική παρακολούθηση και πρόσβαση στις νέες εξειδικευμένες θεραπείες, γιατί δεν μπορούν από μόνοι τους να διαχειριστούν αυτό το ιατρικό πρόβλημα. Συχνά τα ίδια τα αναλγητικά επιδεινώνουν τους πονοκεφάλους όταν χρησιμοποιούνται αλόγιστα και δεν αρκούν οι φιλικές συμβουλές και οι παραδοσιακοί τρόποι για να αντιμετωπίσει κανείς τον πονοκέφαλό του. Ούτε το ξεμάτιασμα» επισημαίνει ο Αν. Καθηγητής Νευρολογίας ΕΚΠΑ και πρόεδρος της ΕΕΚ, Δ.Δ. Μητσικώστας.

Ειδικά Κέντρα Κεφαλαλγίας υπάρχουν σε αρκετά δημόσια νοσοκομεία στελεχωμένα με ειδικούς γιατρούς (βλέπε http://www.kefalalgia.gr/index.php/el), που καθοδηγούν με επιστημονικότητα, αποτελεσματικότητα και ασφάλεια τους Κεφαλαλγικούς ασθενείς.

 

Πηγή

Thanasis Chalikias Προβολή όλων

A Product Manager with expertise in pharma marketing and sales operations

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: