Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μονάδα Ιατρικής Ακριβείας στην Κρήτη

shutterstock_719729686.jpg

Στη συγκρότηση Μονάδας Ιατρικής Ακριβείας (ΜΙΑ) προχωρά η Ιατρική Σχολή Κρήτης, το Εργαστήριο Κλινικής Αιματολογίας-Μελέτης Αιμοποίησης, το Εργαστήριο Μεταφραστικής Ογκολογίας και το Εργαστήριο Παθολογικής – Ανατομικής, με τη συνεργασία του Ινστιτούτου Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας (ΙΜΒΒ) και του Ινστιτούτου Πληροφορικής (ΙΠ) του ΙΤΕ.

Σκοπός της ΜΙΑ είναι αρχικά η παροχή εξειδικευμένων διαγνωστικών υπηρεσιών σε ασθενείς με καρκίνο καθώς κι εξατομικευμένης θεραπείας με βάση τις ιδιαίτερες βλάβες του DNA των καρκινικών κυττάρων του κάθε ασθενούς, με τη χρήση νέων τεχνολογιών. Μεταξύ άλλων, προβλέπεται η δημιουργία εξειδικευμένων μονάδων γονιδιακής και μοριακής ανάλυσης, διαπιστευμένων βιοτραπεζών, καθώς και η διαμόρφωση ειδικής υπολογιστικής πλατφόρμας συλλογής και επεξεργασίας μεγάλων βιοϊατρικών δεδομένων (big data).

Ακόμη, η ΜΙΑ σκοπό έχει να επιτρέψει την ανίχνευση της γενετικής προδιάθεσης για καρκίνο σε υγιή άτομα με οικογενειακό ιστορικό και την έγκαιρη εφαρμογή της κατάλληλης πρόληψης.

Το φιλόδοξο εγχείρημα θα παρουσιαστεί σε Ημερίδα με σύνθημα «Δύο υπουργεία – ένας στόχος: Συμμαχία ενάντια στον καρκίνο» η οποία διοργανώνεται στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Η λειτουργία της ΜΙΑ θα υποστηριχθεί την επόμενη διετία με χρηματοδότηση από εθνικούς πόρους μεγαλύτερη των 1,3 εκατ. ευρώ.

 

Πηγή

Thanasis Chalikias Προβολή όλων

A Product Manager with expertise in pharma marketing and sales operations

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: