Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σωτήριες θεραπείες για όλους τους ασθενείς με Ηπατίτιδα C και «με τη βούλα»!

chepatiti

Τέλος στους περιορισμούς, που κρατούσαν χιλιάδες συνανθρώπους μας με ηπατίτιδα C μακριά από τις σωτήριες νεότερες θεραπείες που επιτυγχάνουν την εκρίζωση του ιού, φέρνει η δημοσίευση του σχετικού ΦΕΚ.

Ειδικότερα, η διεύρυνση των κριτηρίων πρόσβασης στα νεότερα φάρμακα προσδιορίζεται με τροποποίηση του Θετικού Καταλόγου για τα φάρμακα του ν.3816, που υπογράφει ο Ανδρέας Ξανθός. Στο ΦΕΚ Β’3967 διευκρινίζεται πως για τα εν λόγω 7 φάρμακα οι περιορισμοί στη συνταγογράφηση αίρονται και αντικαθίστανται με την πρόταση «Περιορισμός: Αποζημιώνεται μετά από θετικό γονοτυπικό έλεγχο».

Τα σχέδια της Αριστοτέλους για άρση των περιορισμών στην πρόσβαση είχε κάνει γνωστά ο πρόεδρος του Συλλόγου Ασθενών «Προμηθέας», Γ. Καλαμίτσης στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, μετά από συνεδρίαση της Επιτροπής για την Υλοποίηση και Παρακολούθηση του Εθνικού́ Σχεδίου Δράσης για την εκρίζωση των ιογενών ηπατιτίδων στην Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης:  «Λύτρωση» για τους φορείς του ιου της Ηπατίτιδας C

Σύμφωνα με πληροφορίες, βέβαια, η δυνατότητα συνταγογράφησης σε όλους όσοι έχουν διαγνωσθεί με Ηπατίτιδα C είχε ανοίξει ήδη από εχθές, εν αναμονή της δημοσίευσης του ΦΕΚ. Η απόφαση για διεύρυνση των κριτηρίων πρόσβασης τουλάχιστον καθησυχάζει τις ανησυχίες που μπορεί να είχαν γιατροί και ασθενείς για προβλήματα στη συνταγογράφηση των φαρμάκων, λόγω της καθυστέρησης της επανέναρξης των διαπραγματεύσεων με τις φαρμακευτικές εταιρίες.

Η νεοσυσταθείσα Επιτροπή Διαπραγμάτευσης θα έπρεπε να είχε ξεκινήσει και ολοκληρώσει τις διαδικασίες πριν τη λήξη του προηγούμενου συμβολαίου στα τέλη Αυγούστου. Νέα διαπραγμάτευση δεν υπήρξε, αλλά τα φάρμακα μπορούν να συνταγογραφούνται. Βέβαια, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, αποζημιώνονται με τις τιμές προ των εκπτώσεων και άρα όποια υπέρβαση θα καλυφθεί μέσω clawback, αφού πρόκειται για θεραπευτική κατηγορία με κλειστό προϋπολογισμό.

ΦΕΚ Θετική Λίστα – Ηπατίτιδα C

 

Πηγή

Thanasis Chalikias Προβολή όλων

A Product Manager with expertise in pharma marketing and sales operations

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: