Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αγωγή της Philip Morris για τεστ που χαρακτηρίζει «επικίνδυνο» το IQOS

PapastratosIQOs

Αγωγή εναντίον της κυβέρνησης της Νότιας Κορέας κατέθεσε η τοπική επιχείρηση Philip Morris Korea Inc., σχετικά με την αποκάλυψη πληροφοριών σε πρόσφατο τεστ που κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα (θερμαινόμενες συσκευές καπνίσματος – IQOS) περιέχουν επιβλαβείς ουσίες που προκαλούν καρκίνο.

Όπως μεταδίδει το Reuters, το υπουργείο Τροφίμων και Φαρμάκων της Σεούλ αποκάλυψε τον περασμένο Ιούνιο πως έως και πέντε ένοχες ουσίες που προκαλούν καρκίνο, βρέθηκαν στις θερμαινόμενες συσκευές καπνίσματος. Ενώ, το επίπεδο πίσσας που ανακαλύφθηκε σε δύο προϊόντα (όπως το iQOS της Philip Morris), υπερέβη εκείνο των κανονικών τσιγάρων.

Η ανακοίνωση του υπουργείου έρχεται σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς της εταιρείας, όπως επισημαίνει το Reuters. Η Philip Morris, παραδοσιακά υποστηρίζει πως η θερμαινόμενη συσκευή έχει μικρότερες πιθανότητες να προκαλέσει ασθένειες, που συνδέονται με το κάπνισμα και τα παραδοσιακά τσιγάρα.

Η Philip Morris αμφισβητεί τα αποτελέσματα του τεστ που διενήργησε το υπουργείο. Μάλιστα, προσφεύγει -καταθέτοντας με αγωγή- στο αρμόδιο διοικητικό δικαστήριο της Σεούλ, καθώς απορρίφθηκε το αίτημα της για αποκάλυψη των δεδομένων που χρησιμοποιήθηκαν στη διεξαγωγή της μελέτης.

Τα αποτελέσματα της μελέτης αφορούν επίσης προϊόντα της εταιρείας British American Tobacco και της KT & G Corp, με έδρα την Νότια Κορέα.

Εκπρόσωπος του υπουργείου επισημαίνει ότι «θα ακολουθηθούν οι νομικές διαδικασίες, όπως απαιτείται».

Οι ισχυρισμοί της Philip Morris

Η Philip Morris επισημαίνει ότι η μελέτη της κυβέρνησης εστιάστηκε εσφαλμένα στην περιεκτικότητα της πίσσας. Τα δεδομένα ισχύουν μόνο για τον καπνό που δημιουργείται από την καύση κανονικών τσιγάρων. Μάλιστα, όπως υπογραμμίζει, οι ηλεκτρονικές συσκευές δεν παράγουν καπνό.

Iqos – Philip Morris

«Λόγω της εστίασης στην πίσσα, η μελέτη του υπουργείου έχει ως αποτέλεσμα να ενθαρρυνθούν οι καταναλωτές να παραμείνουν στα συμβατικά τσιγάρα, αντί να επιλέξουν προϊόντα που περιέχουν χαμηλότερα επίπεδα επιβλαβών ενώσεων», όπως ανέφερε σε δήλωση του ο Brian Kim, διευθυντής εταιρικών υποθέσεων της Philip Morris.

Οι πωλήσεις των συσκευών ηλεκτρονικού καπνίσματος, σημείωσαν ρεκόρ τον περασμένο Μάιο. Το συνολικό τους μερίδιο να ανέρχεται στο 10%, για πρώτη φορά στην περιοχή.

Ωστόσο, μειώθηκε στο 9% τον περασμένο Αύγουστο, λόγω των αποτελεσμάτων μελέτης που παρουσίασε η υπηρεσία φαρμάκων της Σεούλ.

Οι μελέτες της εταιρείας

Σύμφωνα με την Philip Morris, οι έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί, έχουν δείξει ότι το αερόλυμα που παράγει το IQOS, λιγότερες επιβλαβείς ή δυνητικά επιβλαβείς χημικές ουσίες (HPHCs). Το ποσοστό περιέχει ανέρχεται κατά μέσο όρο σε 90% – 95%, σε σύγκριση με τον καπνό των τσιγάρων.

Μάλιστα, όπως τονίζει, ο καπνός που παράγεται κατά την καύση του τσιγάρου περιέχει περισσότερες από 6.000 χημικές ουσίες. Περίπου 100 έχουν αναγνωριστεί ως επιβλαβείς ή δυνητικά επιβλαβείς (HPHCs), όπως πίσσα, μονοξείδιο του άνθρακα, φορμαλδεΰδη, αμμωνία, μεθάνιο κλπ.

Πηγή

Thanasis Chalikias Προβολή όλων

A Product Manager with expertise in pharma marketing and sales operations

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: