Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πειραιώς: Δύο δεσμευτικές προσφορές για Ερρίκος Ντυνάν

ntynan_660

Δύο δεσμευτικές προσφορές κατατέθηκαν, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, για την αγορά από την Τράπεζα Πειραιώς του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Ημιθέα ΑΕ, που ελέγχει το νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν.

Παρότι τα ονόματα των επενδυτών που κατέθεσαν δεσμευτικές προσφορές δεν έχουν γίνει γνωστά, η αγορά θεωρεί δεδομένο ότι το Ίδρυμα Ωνάση είναι μεταξύ των δύο καθώς έχει υπογράψει συμφωνία με το υπουργείο για την αγορά του ιδιωτικού νοσοκομείου και την εν συνεχεία δωρεά του στο Δημόσιο.

Ο χαμηλός αριθμός των δεσμευτικών προσφορών δεν προκάλεσε έκπληξη καθώςόπως έγραφε νωρίτερα το Euro2day.gr υπήρχαν χαμηλές προσδοκίες, μετά την πρωθυπουργική αναφορά από το βήμα της ΔΕΘ  για υφαρπαγή του νοσοκομείου από το Δημόσιο, η οποία θα διορθωθεί με πιθανή αγορά του από το Ίδρυμα Ωνάση και την εν συνεχεία δωρεά του στο Δημόσιο.

Η αναφορά του πρωθυπουργού προκάλεσε τις αντιδράσεις των υπολοίπων ενδιαφερόμενων επενδυτών, οι οποίοι απευθύνθηκαν σε τράπεζα και σύμβουλο πώλησης, ζητώντας διευκρινίσεις για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του νοσοκομείου, την αξιοπιστία και διαφάνεια της διαδικασίας. Παρά το βαρύ κλίμα, επιχειρήθηκε ελαχιστοποίηση της ζημιάς, με αποτέλεσμα σχεδόν όλοι οι επενδυτές να διενεργήσουν οικονομικό και νομικό έλεγχο.

Η ποιότητα των προσφορών θα αξιολογηθεί τα επόμενα 24ώρα και εν συνεχεία θα αποφασισθεί αν θα ζητηθούν βελτιωτικές προσφορές ή θα ανακηρυχθεί άμεσα προτιμητέος επενδυτής.

Στο τραπέζι υπάρχει πάντα το σενάριο κήρυξης ως άγονου του διαγωνισμού, κάτι, όμως, που δύσκολα θα το δεχθεί η DG Comp εκτός και αν το ύψος του προσφερόμενου τιμήματος είναι χαμηλότερο και από το πιο χαμηλό του προηγούμενου διαγωνισμού, που κηρύχθηκε άγονος.

Το Ερρίκος Ντυνάν έκλεισε τη χρήση 2017 με ζημίες, μετά από φόρους, 13,5 εκατ. ευρώ και αρνητική καθαρή θέση 19,5 εκατ. ευρώ. Με βάση τις δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις, ο κύκλος εργασιών προ rebate & clawback ανήλθε πέρυσι, σε 43,5 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 16% έναντι του 2016.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Πειραιώς αποτιμά την Ημιθέα στα βιβλία της γύρωστα 103 με 105 εκατ. ευρώ.

 

Πηγή

Thanasis Chalikias Προβολή όλων

A Product Manager with expertise in pharma marketing and sales operations

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: