Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κέρδη για την Johnson από τα αντικαρκινικά φάρμακα Zytiga και Darzalex

zytiga-janssen-cilag-lb

Αυξημένα κατά 4,5% εμφανίζονται τα κέρδη τριμήνου της Johnson & Johnson, καθώς η αύξηση των πωλήσεων στα φάρμακα κατά του καρκίνου, Zytiga και Darzalex, βοήθησαν ώστε να αντισταθμιστεί η μείωση των πωλήσεων του φαρμάκου κατά της αρθρίτιδας, Remicade.

Συγκεκριμένα, τα καθαρά κέρδη της εταιρείας υπηρεσιών και προϊόντων υγείας, Johnson & Johnson, αυξήθηκαν στα 3,93 δισ. δολάρια ή 1,44 δολάρια ανά μετοχή στο γ΄ τρίμηνο, από τα 3,76 δισ. δολάρια ή 1,37 δολάρια ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν 3,6% στα 20,35 δισ. δολάρια.

Οι πωλήσεις του φαρμάκου Zytiga, για τη θεραπεία κατά του καρκίνου του προστάτη, ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, φτάνοντας στα 958 εκατ. δολ. στο διάστημα τριμήνου, σε σύγκριση με τα εκτιμώμενα 795 εκατ. δολ. που προέβλεπε ανάλυση της Barclays.

«Αποδόσεις» σκευασμάτων

Την ίδια στιγμή, οι πωλήσεις του Stelara που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της ψωρίασης και άλλων αυτοάνοσων ασθενειών, σημείωσαν άνοδο 16,5%, φτάνοντας στα 1,31 δισ. δολ. (πάνω από τον αναμενόμενο μέσο όρο των 1,27 δισ. δολαρίων).

Ενώ, οι πωλήσεις του Remicade υποχώρησαν κατά 16,3% φτάνοντας στα 1,38 δισ. δολ.

Το φάρμακο για τον καρκίνο του αίματος Darzalex πέτυχε πωλήσεις 498 εκατ. δολ., χάνοντας τη μέση τιμή που έδιναν στις εκτιμήσεις τους οι αναλυτές που έκαναν λόγο για 510 εκατ. δολ.

1l-image-105

Zytiga και Darzalex

Το Zytiga (αμπιρατερόνη / abiraterone) είναι ένας από του στόματος δραστικός αναστολέας του ενζύμου CYP17A1 (17 alpha-hydroxylase/C17, 20 λυάση).

Συγκεκριμένα, η αμπιρατερόνη αναστέλλει με επιλεκτικό και μη αναστρέψιμο τρόπο τη μετατροπή της 17-hydroxyprognenolone προς δεϋδροεπιανδροστερόνη (DHEA), από το ένζυμο CYP17A1 και μειώνει τα επίπεδα ορού της τεστοστερόνης και άλλων ανδρογόνων.

Το CYP17A1 είναι ένα ένζυμο που καταλύει τη βιοσύνθεση των ανδρογόνων και ιδιαίτερα εκφράζεται σε όγκους όρχεων, επινεφριδίων, και προστάτου.

Ενώ το Darzalex (δαρατουμουμάμπη / daratumumab) είναι ένα μονοκλωνικό αντίσωμα που έχει σχεδιαστεί για να αναγνωρίζει και να προσκολλάται στην πρωτεΐνη CD38, η οποία απαντάται σε μεγάλες ποσότητες σε κύτταρα του πολλαπλού μυελώματος.

Με την προσκόλληση στην πρωτεΐνη CD38 στα κύτταρα του πολλαπλού μυελώματος, το δαρατουμουμάμπη ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα για την εξόντωση των καρκινικών κυττάρων.

 

Πηγή

Thanasis Chalikias Προβολή όλων

A Product Manager with expertise in pharma marketing and sales operations

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: