Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ερευνητικό πρόγραμμα στην Αθήνα για τη θεραπευτική κάνναβη

e9d6dff917503f1cb1174864a1b79ac7

Το Τμήμα Φαρμακογνωσίας και Χημείας Φυσικών Προϊόντων του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) προχώρησε σε συμφωνία με τον αμερικανικό κολοσσό GB Sciences, για την εκπόνηση ενός κοινού ερευνητικού προγράμματος που αφορά στις θεραπευτικές δυνατότητες της κάνναβης.

Το project, που φέρει την ονομασία «Canna-bolomics», έχει στόχο να αναλύσει τις ποικιλίες του φυτού της εταιρείας, ώστε να καθορίσει εάν αυτές μπορούν να βοηθήσουν και πώς στη θεραπεία μια σειράς ασθενειών.

Τα εκχυλίσματα κάνναβης θα έρχονται από την αμερικανική εταιρεία στην Αθήνα και το ΕΚΠΑ θα πραγματοποιεί τις αναλύσεις, «χαρτογραφώντας» ουσιαστικά την παγκόσμια αγορά κάνναβης και τα ποσοστά κανναβινοειδών που περιέχει κάθε ποικιλία.

«Το Πανεπιστήμιο Αθηνών χαιρετίζει αυτή την πολύ σημαντική συνεργασία. Είναι η πρώτη μας διεθνής συνεργασία σε αυτόν τον εξαιρετικά σημαντικό τομέα» όπως επισημαίνει οκαθηγητής Λέανδρος Σκαλτσούνης, Διευθυντής Φαρμακογνωσίας και Χημείας Φυσικών Προϊόντων του Πανεπιστημίου Αθηνών, επισημαίνοντας πως «σχετικά με τη χημική σύσταση, επιλέγουμε τις κατάλληλες ενώσεις κάνναβης για να αναπτύξουμε την επόμενη γενιά θεραπευτικών φαρμάκων».

Ο John Poss, διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της GB Sciences, επισημαίνει ότι το νέο πρόγραμμα «Canna-bolomics» που αναπτύσσεται σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αθηνών, πρόκειται να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα των θεραπειών με βάση την κάνναβη.

Η εταιρεία

Η GB Sciences είναι μια εταιρεία αφιερωμένη στην ανακάλυψη νέων φαρμάκων που βασίζονται στην κάνναβη και συνεργάζεται με πανεπιστήμια ή ερευνητικούς οργανισμούς σε όλο τον κόσμο προσφέροντας τεχνογνωσία και καινοτόμες προτάσεις. Οι τρέχουσες ερευνητικές προσπάθειες της GB Sciences έχουν αποδώσει πολλαπλές εφαρμογές διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας που περιέχουν νέα σύνθετα μείγματα σε κανναβινοειδή (CCCM).

Πηγή

Thanasis Chalikias Προβολή όλων

A Product Manager with expertise in pharma marketing and sales operations

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: