Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εμβόλιο προλαμβάνει τη δημιουργία θρόμβων

shutterstock_127527446-e1540885841848

Μία πολύ σημαντική ανακάλυψη έκαναν Ιάπωνες ερευνητές. Δοκίμασαν με επιτυχία ένα πειραματικό εμβόλιο, το οποίο αποδείχθηκε ότι προλαμβάνει τη δημιουργία θρόμβων.

Η ανακάλυψη ενός τέτοιου εμβολίου έχει τεράστια σημασία στην πρόληψη εγκεφαλικού σε άτομα, που έχουν ήδη πάθει ένα επεισόδιο. Σήμερα, τα άτομα αυτά είναι υποχρεωμένα να λαμβάνουν εφ’ όρου ζωής φαρμακευτική θεραπεία, ώστε να μειώσουν τον κίνδυνο θρόμβωσης.

Ιάπωνες ερευνητές ανέπτυξαν και δοκίμασαν με απροσδόκητη επιτυχία ένα πειραματικό εμβόλιο σε πειραματόζωα. Το εμβόλιο προσέφερε προστασία κατά των θρόμβων για περισσότερο από 2 μήνες και χωρίς να αυξάνει τον κίνδυνο αιμορραγίας ή προκαλώντας αυτοάνοση αντίδραση.

Το γεγονός ότι δεν σημειώθηκε αυτοάνοση απόκριση είναι σημαντική, διότι σημαίνει ότι το ανοσοποιητικό σύστημα των πειραματόζωνων δεν αντιλαμβάνεται το εμβόλιο ως «εισβολέα», πράγμα που θα είχε προκαλέσει αντίδραση στο εμβόλιο.

Το εμβόλιο φέρει την κωδική ονομασία S100A9 και βρέθηκε ότι είναι το ίδιο αποτελεσματικό με τη χορήγηση της κλοπιδογρέλης, όπως ανέφερε ο επικεφαλής των ερευνητών, Δρ. Hironori Nakagami, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Οζάκα. «Ένα τέτοιο εμβόλιο παρέχει μια πολύ ελπιδοφόρα στρατηγική στη δευτερογενή πρόληψη του εγκεφαλικού επεισοδίου».

Τα αποτελέσματα της έρευνας ανακοινώθηκαν από την Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία και δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό της Hypertension.

 

Πηγή

Thanasis Chalikias Προβολή όλων

A Product Manager with expertise in pharma marketing and sales operations

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: