Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κοινή Ευρωπαϊκή Δράση κατά της μικροβιακής αντοχής ΕU-JAMRAI

Η μικροβιακή αντοχή έχει χαρακτηριστεί μία από τις μεγαλύτερες απειλές της υγείας της ανθρωπότητας και η επιστημονική κοινότητα σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς δραστηριοποιείται πλέον πολύ συστηματικά για την αλλαγή της νοοτροπίας του κοινού, των επιστημόνων υγείας και των διοικήσεων των νοσοκομείων αναφορικά με τη χρήση αντιβιοτικών.

Στο πλαίσιο αυτό το ΚΕΕΛΠΝΟ ηγείται μιας σημαντικής δράσης κατά της μικροβιακής αντοχής που ενεργοποιείται σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Πρόκειται για την Κοινή Ευρωπαϊκή Δράση ΕU-JAMRAI, που θέτει στόχο την καταπολέμηση της ανθεκτικότητας των μικροβίων στα φάρμακα αλλά και την πρόληψη των λοιμώξεων που συνδέονται με χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας.

Στόχος της δράσης είναι να εφαρμοστούν προγράμματα ελέγχου των λοιμώξεων στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.), μέσω νέων, αποτελεσματικών πολιτικών υγείας και «να γεφυρωθεί το κενό μεταξύ κατευθυντήριων οδηγιών και κλινικής πραγματικότητας», όπως αναφέρει το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Η αρχική ιδέα του εγχειρήματος αυτού βασίζεται στην παγκόσμια αποδοχή ότι η εφαρμογή του Ελέγχου Λοιμώξεων απαιτεί μια ολιστική προσέγγιση και τη δέσμευση όλων των εμπλεκόμενων θεσμών του οργανισμού.

Η ελπίδα για την επιτυχία του προγράμματος στηρίζεται στο ότι θα υιοθετηθούν πρακτικές που θα ανταποκρίνονται στις ιδιαιτερότητες, στις ανάγκες, στους πόρους και στην κουλτούρα των υγειονομικών συστημάτων, μέσα στα οποία υλοποιούνται.

Ανεξάρτητα δηλ. από τη δομή και τους πόρους του εκάστοτε υγειονομικού συστήματος, η κουλτούρα του οργανισμού και η αντιμετώπιση του ελέγχου λοιμώξεων από τους επαγγελματίες υγείας έχουν αναδειχθεί ως βασικοί παράγοντες για την αποτελεσματική εφαρμογή των προγραμμάτων ελέγχου λοιμώξεων.

«Είναι απαραίτητο λοιπόν να δημιουργήσουμε εργαλεία για την προώθηση της εφαρμογής των βασικών συστατικών των Προγραμμάτων Ελέγχου Λοιμώξεων σε όλα τα υγειονομικά συστήματα, στοχεύοντας στην αλλαγή της συμπεριφοράς Οργανισμού, θεσμικών οργάνων και επαγγελματιών υγείας», αναφέρει το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Πηγή

Kατηγορίες

News

Ετικέτες

, ,

Thanasis Chalikias Προβολή όλων

A Product Manager with expertise in pharma marketing and sales operations

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: