Μετάβαση στο περιεχόμενο

To deprexis.gr είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα!!

deprexis®: Η Servier παρουσιάζει την πρώτη διαδικτυακή πλατφόρμα στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης στην Ελλάδα

Αθήνα, 29 Οκτωβρίου 2018 – H Servier, μία γαλλική ανεξάρτητη διεθνής φαρμακευτική εταιρεία, ανακοίνωσε τη διάθεση της πρώτης διαδικτυακής πλατφόρμας που παρέχει ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης στην Ελλάδα. 

Η ψηφιακή θεραπευτική μέθοδος www.deprexis.gr, η οποία διαθέτει σήμανση CE και βασίζεται στη μεθοδολογία της γνωστικής συμπεριφορικής θεραπείας (cognitive behavioral therapy), έχει δημιουργηθεί από την GAIA, παγκοσμίως πρωτοπόρος εταιρία στον τομέα παροχών ψηφιακών λύσεων στην  υγεία, και διατίθεται στην Ελλάδα, σε χώρες της Ευρώπης, αλλά και διεθνώς από τη Servier.  

«Αν και η κατάθλιψη θεωρείται μια ευρέως διαδεδομένη νόσος, με το ποσοστό των ασθενών με κατάθλιψη στην Ελλάδα να φτάνει το 8,2% του πληθυσμού και περίπου 350 εκατομμύρια* ανθρώπους παγκοσμίως να υποφέρουν από αυτήν, ένα μεγάλο μέρος των ασθενών δε λαμβάνει επαρκή θεραπεία για πολλούς λόγους, όπως είναι ο στιγματισμός ή τα κοινωνικά ταμπού» αναφέρει ο Γενικός Διευθυντής της Servier Hellas κ. Frédéric Fouilloux. «Η ψηφιακή θεραπεία deprexis® μπορεί να λειτουργήσει ως συμπληρωματική θεραπεία για τους ασθενείς που παίρνουν φαρμακευτική αγωγή ή ακολουθούν ψυχοθεραπεία, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να αποτελέσει μια ωφέλιμη λύση για τους ασθενείς που δεν έχουν πρόσβαση σε κάποιον γιατρό. Πρόκειται για μια προσθήκη που ενισχύει το υπάρχον χαρτοφυλάκιο των νευροψυχιατρικών φαρμάκων της Servier και ταυτόχρονα παρέχει τη δυνατότητα χρήσης από τους Έλληνες ασθενείς μιας καινοτόμου εφαρμογής υπηρεσιών υγείας, eHealth».

Το ιατροτεχνολογικό προϊόν deprexis® παρέχει στο χρήστη ένα φιλικό ψηφιακό περιβάλλον στο οποίο χρησιμοποιείται λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης που αλληλoεπιδρά με τον ασθενή και προσαρμόζεται στις ανάγκες του με βάση τις απαντήσεις που δίνει ο ίδιος ο ασθενής σε μια σειρά ερωτήσεων που θέτει το πρόγραμμα. Με αυτό τον τρόπο, ο χρήστης του deprexis® παραμένει αφοσιωμένος στη θεραπεία του.

Δώδεκα τυχαιοποιημένες ελεγχόμενες κλινικές μελέτες στις οποίες συμμετείχαν περισσότεροι από 7.000 ασθενείς έχουν καταδείξει την αποτελεσματικότητα της ψηφιακής θεραπείας deprexis® στη μείωση των συμπτωμάτων της κατάθλιψης, ενώ παράλληλα, η ψηφιακή αυτή θεραπεία έχει αξιολογηθεί από παγκοσμίως αναγνωρισμένους ειδικούς στον τομέα της γνωστικής συμπεριφορικής θεραπείας.

Η ψηφιακή θεραπεία deprexis® είναι διαθέσιμη για το ελληνικό κοινό στη διεύθυνση www.deprexis.gr και είναι προσβάσιμη από desktop, κινητά, και tablet. 

Το περιεχόμενο της ψηφιακής θεραπείας deprexis® περιλαμβάνει 10 ενότητες όπως η αποδοχή, η επίλυση των προβλημάτων και η ενσυνειδητότητα. Μέσα από τις ενότητες, παρέχεται στον ασθενή επεξήγηση και παραδείγματα με τεχνικές που χρησιμοποιούνται στη γνωστική συμπεριφορική θεραπεία, δίνοντάς του τη δυνατότητα να κάνει πρακτική εξάσκηση και να καταφέρει έτσι να μειώσει δραστικά τα συμπτώματα της κατάθλιψης.

* Πηγή: Π.Ο.Υ.

Για τη Servier

Η Servier είναι ένας διεθνής ανεξάρτητος φαρμακευτικός Όμιλος, που διοικείται από ένα μη κερδοσκοπικό ίδρυμα με έδρα τη Γαλλία (Suresnes). Με μία ισχυρή διεθνή παρουσία σε 149 χώρες και κύκλο εργασιών 4,152 δις ευρώ το 2017, η Servier απασχολεί 21.700 άτομα παγκοσμίως. Ο όμιλος Servier πλήρως ανεξάρτητος, επανεπενδύει το 25% του κύκλου εργασιών του (εξαιρουμένων των γενοσήμων φαρμάκων) στην έρευνα και την ανάπτυξη και χρησιμοποιεί όλα τα κέρδη του για την ανάπτυξη. Η εταιρική εξέλιξη του ομίλου καθοδηγείται από  τη συνεχή αναζήτηση καινοτόμων θεραπειών, στοχεύοντας σε 5 κύριους άξονες αριστείας που αφορούν: καρδιαγγειακά, ανοσο-φλεγμονώδη και νευροψυχιατρικά νοσήματα, ογκολογία και διαβήτη, καθώς και από τη δραστηριότητα που αφορά στην παραγωγή υψηλής ποιότητας γενοσήμων φαρμάκων. Η Servier, επίσης, πέρα από την ανάπτυξη φαρμακευτικών προϊόντων, παρέχει eHealth θεραπευτικές λύσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα  www.servier.gr

Υπεύθυνοι Επικοινωνίας

Σοφία Χαλκίδου: sophia.halkidou@wellenwide.com– Tηλ. +30 6972 263 870

Βάσια Καπαρού: vassia.kaparou@servier.com– Τηλ. +30 210 93 91 000 

Thanasis Chalikias Προβολή όλων

A Product Manager with expertise in pharma marketing and sales operations

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: