Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εγκρίθηκε νέα θεραπεία για την ημικρανία από την Eli Lilly

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα!!

 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έδωσε έγκριση σε μία νέα θεραπεία σε ενήλικες, που έχουν τουλάχιστον 4 ημικρανίες το μήνα.

Πρόκειται για το φάρμακο Emgality (galcanezumab), που έχει αναπτυχθεί από την αμερικανική φαρμακοβιομηχανία Eli Lilly. Η θεραπεία θα λαμβάνεται προληπτικά μία φορά το μήνα και στις μελέτες έχει φανεί ότι μπορεί να μειώσει κατά 50% της ημέρες με ημικρανία.

pen-hero

Το νέο φάρμακο είναι ένα μονοκλωνικό αντίσωμα (galcanezumab), το οποίο αναστέλλει τον πεπτίδιο που σχετίζεται με την καλσιτονίνη πεπτίδιο (CGRP), που θεωρείται ότι εμπλέκεται στη διαδικασία της ημικρανίας.

Τα δεδομένα από τρεις κλινικές δοκιμές (EVOLVE-1, EVOLVE-2 και REGAIN) που αφορούσαν 2.901 ασθενείς, έδειξαν ότι οι ασθενείς που έλαβαν θεραπεία με Emgality παρουσίασαν σημαντικά μεγαλύτερη μείωση του μέσου αριθμού μηνιαίων ημερών ημικρανίας σε σύγκριση με το εικονικό φάρμακο.

Περισσότερο από το ένα τρίτο των ασθενών πέτυχε μείωση κατά τουλάχιστον 75% σε σύγκριση με το 19,3% και το 17,8% των ασθενών που έλαβαν εικονικό φάρμακο σε EVOLVE-1 και EVOLVE-2, αντίστοιχα.

downloadΠρόσφατα, στις ΗΠΑ, εγκρίθηκε και άλλο παρόμοιο φάρμακο. Πρόκειται για το Ajovy (fremanezumab) που έχει αναπτυχθεί από την ισραηλινή φαρμακοβιομηχανία TEVA. Επίσης, οι εταιρείες Amgen και Novartis έχουν αναπτύξει και αυτές νέα θεραπεία για την ημικρανία με την ονομασία Aimovig (erenumab).

Τουλάχιστον 600.000 ενήλικες Έλληνες υποφέρουν από ημικρανία, όπως έδειξε η πρώτη μεγάλη έρευνα, που πραγματοποιήθηκε στη χώρα μας, που εκπονήθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Κεφαλαλγίας. Περίπου ένας στους 100 Έλληνες εκτιμάται ότι έχει χρόνια ημικρανία (πόνος πάνω από 15 ημέρες το μήνα). Μάλιστα, η έρευνα έδειξε ότι οι ασθενείς με χρόνια ημικρανία έχουν πόνο κατά μέσο όρο 25 ημέρες μηνιαίως!

Δυστυχώς, οι περισσότεροι ασθενείς υπομένουν τους πόνους και μόλις 6% δήλωσαν πως έχουν λάβει προφυλακτική αγωγή στη διάρκεια ενός έτους. Περισσότερες πληροφορίες για την κεφαλαλγία και την ημικρανία είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα: www.kefalalgia.gr.

 

Πηγή

Thanasis Chalikias Προβολή όλων

A Product Manager with expertise in pharma marketing and sales operations

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: