Μετάβαση στο περιεχόμενο

Όλοι οι άνθρωποι προέρχονται από δύο ανθρώπους!

Human_Evolution_Continuing_I_resize_md

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα!!

 

Όλοι οι άνθρωποι καταγόμαστε από μόνο δύο ανθρώπους και ένα καταστροφικό γεγονός σχεδόν εξαφάνισε όλα τα είδη πριν από 100.000 χρόνια, λένε οι επιστήμονες.

Οι ερευνητές εξέτασαν τους γενετικούς «γραμμικούς κώδικες» 5 εκατομμυρίων ζώων– συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων – από 100.000 διαφορετικά είδη και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι προερχόμαστε από ένα μόνο ζευγάρι ενηλίκων μετά από ένα καταστροφικό γεγονός, που σχεδόν εξάλειψε το ανθρώπινο είδος.

Αυτοί οι κώδικες ή αποσπάσματα DNA που βρίσκονται έξω από τους πυρήνες των ζωντανών κυττάρων υποδηλώνουν ότι δεν είναι μόνο άνθρωποι, που προέρχονται από ένα μόνο ζευγάρι όντα, αλλά και εννέα από τα 10 είδη ζώων.

Μάλιστα, η μελέτη, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το 90% όλων των ζωντανών ζώων, που ζουν σήμερα προέρχονται από γονείς που άρχισαν να γεννιούνται σχεδόν το ίδιο χρονικό διάστημα, λιγότερο από 250.000 χρόνια πριν – θέτοντας σε αμφισβήτηση το πρότυπο της ανθρώπινης εξέλιξης .

Η μελέτη διενεργήθηκε από τους Mark Stoeckle από το πανεπιστήμιο Rockefeller και τον David Thaler από το πανεπιστήμιο της Βασιλείας στην Ελβετία και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Human Evolution. «Τα συμπεράσματα είναι πολύ περίεργα», παραδέχθηκε ο Thaler, «και αγωνίστηκα εναντίον τους όσο σκληρά μπορούσα».

Ο Δρ Stoeckle δήλωσε ότι «σε μια εποχή που οι άνθρωποι δίνουν μεγάλη έμφαση στις μεμονωμένες και ομαδικές διαφορές, ίσως πρέπει να αφιερώσουμε περισσότερο χρόνο στους τρόπους με τους οποίους μοιάζουμε ο ένας με τον άλλον και το υπόλοιπο ζωικό βασίλειο».

Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι άνθρωποι είμαστε εκπληκτικά παρόμοιοι όχι μόνο με κάθε άλλο άνθρωπο, αλλά και με κάθε άλλο είδος. «Ο πολιτισμός, η εμπειρία ζωής και άλλα πράγματα μπορούν να κάνουν τους ανθρώπους πολύ διαφορετικούς, αλλά από την άποψη της βασικής βιολογίας, είμαστε σαν τα πουλιά», πρόσθεσε ο Δρ Stoeckle.

Το «μιτοχονδριακό DNA» που εξετάστηκε στην έρευνα είναι αυτό που οι μητέρες περνούν από γενιά σε γενιά και η μελέτη έδειξε ότι το ανθρώπινο είδος δεν αποτελεί εξαίρεση, αλλά ακολουθεί όσα ισχύουν και σε άλλα είδη. Μάλιστα, όσον αφορά το μιτοχονδριακό DΝΑ, οι άνθρωποι έχουν χαμηλή ως μέση γενετική ποικιλομορφία.

Η μελέτη έχει παρεξηγηθεί από ορισμένες θρησκευτικές ομάδες που νόμιζαν ότι σήμαινε ότι όλοι δημιουργήσαμε σε κάποιο τελετουργικό γεγονός τύπου Big Bang, πριν από 100.000 χρόνια, αλλά αυτό δεν είναι αυτό που πραγματικά δείχνουν τα ευρήματα. Αυτό που πραγματικά δείχνουν είναι ότι το είδος μας πρέπει να ανανεώνεται πολύ πιο συχνά από ό, τι πιστεύαμε και το κάνουμε αυτό σε συμφωνία με όλα τα ζώα.

 

Πηγή

Thanasis Chalikias Προβολή όλων

A Product Manager with expertise in pharma marketing and sales operations

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: