Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δεδομένα από registries αντικαθιστούν κλινικές έρευνες

shutterstock_413784136

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα!!

Σημαντική αλλαγή στη διαδικασία υποβολής αιτήματος χορήγησης άδειας κυκλοφορίας για συγκεκριμένες θεραπείες αιμορροφιλίας επιφέρουν οι αναθεωρημένες κατευθυντήριες οδηγίες που εξέδωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (European Medicines Agency – EMA).

Η διαφοροποίηση που εισάγεται με την αναθεώρηση συνδεεται με τη διερεύνηση χορήγησης ανασυνδιασμένου και ανθρώπινου πλάσματος παράγοντα VIII και  ΙΧ, σε ασθενείς με αιμορροφιλία που δεν έχουν λάβει άλλη θεραπεία στο παρελθόν.

Συγκεκριμένα, για αυτή την μικρή υποομάδα αιμορροφιλικών ασθενών, τα δεδομένα για την υποβολή φακέλου έγκρισης θα πρέπει να αντλουνται από μητρώα ασθενών, αντί από μικρές κλινικές μελέτες, οι οποίες μπορεί να μην δείχνουν επαρκώς τον τρόπο που τα φάρμακα αυτά χρησιμοποιούνται καθημερινώς, μετά την κυκλοφορία τους.

Η νέα αυτή προσέγγιση στηρίζεται σε πληροφορίες από registries, ως πηγες δεδομένων καθημερινής κλινικής πρακτικής, υψηλής ποιότητας, για να στηρίξει τη λήψη ρυθμιστικών αποφάσεων. Ιδιαιτέρως όταν, σε αυτή την υποομάδα ασθενών, κλινικά δεδομένα δύσκολα συγκεντρώνονται, λόγω του περιορισμένου αριθμού που ειναι διαθέσιμοι για κλινικές μελέτες.

Οι αναθεωρημένες κατευθυντήριες οδηγίες για αιμορροφιλικές θεραπείες για ανεπάρκεια του παράγοντα VII εκδόθηκε τον περασμένο Ιούλιο (τίθεται σε ισχύ από 1/2/2019), ενώ οι αναθεωρημένες οδηγίες για θεραπείες για την ανεπάρκεια του παράγοντα IX δημοσιεύθηκαν προσφατα.

 

Πηγή

Thanasis Chalikias Προβολή όλων

A Product Manager with expertise in pharma marketing and sales operations

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: