Μετάβαση στο περιεχόμενο

Το spc των φαρμάκων κάνναβης

e06c21f2662374656b9e8807d55bd2ca

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα!!

 

Σημαντικά βήματα κάνει η διαδικασία παραγωγής φαρμάκων κάνναβης στη χώρα μας, μετά τις άδειες που έδωσαν τα υπουργεία Υγείας, Οικονομίας και Αγροτικής Ανάπτυξης στις δύο πρώτες εταιρείες καλλιέργειας και επεξεργασίας φαρμακευτικής κάνναβης, τη BIOMECANN AE (Λάρισα) και BIOPROCANN AE (Κόρινθο).

Τώρα, η Ειδική Επιστημονική Επιτροπή Τελικών Προϊόντων Φαρμακευτικής Κάνναβης δημοσίευσε το υπόδειγμα του φύλλου οδηγιών (spc) των φαρμάκων κάνναβης, που θα χρησιμοποιηθεί από τις εταιρείες που θα προχωρήσουν στην παραγωγή τους.

Το υπόδειγμα αυτό (Core SPC ή «Πυρήνας Περίληψης Χαρακτηριστικών Τελικών Προϊόντων Φαρμακευτικής Κάνναβης) έχει την ίδια δομή με αυτό των φαρμάκων και αναφέρει (ενδεικτικά):

  • Την περιεκτικότητα σε Δ9-τετραϋδροκανναβινόλη (THC) του είδους Cannabis sativa L.
  • Τις φαρμακολογικές ιδιότητες: «Η THC είναι η κύρια ψυχοδραστική ουσία και δρα στους υποδοχείς του ενδοκανναβινοειδούς συστήματος (CB1, CB2), καθώς και σε ορισμένους άλλους υποδοχείς».
  • Τις ιατρικές/θεραπευτικές χρήσεις: • Πρόληψη και αντιμετώπιση ναυτίας ή/και εμέτων, από τη χορήγηση χημειοθεραπευτικών φαρμάκων • Νευροπαθητικός πόνος, καρκινικός πόνος, επιμένων άνω των τριών μηνών, ο οποίος δεν ανταποκρίνεται σε άλλα θεραπευτικά σχήματα ή παρεμβάσεις ή όταν τα διαθέσιμα για την αντιμετώπισή του θεραπευτικά σχήματα δεν γίνονται καλά ανεκτά ή αντενδείκνυνται για τον συγκεκριμένο ασθενή • Σπαστικότητα και πόνος σε ασθενείς με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας.
  • Αναλυτικά τις αντενδείξεις, τις ανεπιθύμητες ενέργειες κτλ.

Σημειώνεται δε ότι η συνταγογράφηση του (όνομα προϊόντος) δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αποτελεί θεραπεία πρώτης επιλογής.

Δείτε εδώ ολόκληρο το spc.

Βιομηχανία κάνναβης: νέες θέσεις εργασίας και υψηλές αμοιβές

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εταιρείες που θα προχωρήσουν στην παραγωγή προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης έχουν να προσφέρουν στη χώρα πολλά περισσότερα από μία επιπλέον θεραπευτική επιλογή για τους ασθενείς.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύει το insider, το 2017 ο αριθμός των θέσεων εργασίας στη βιομηχανία της κάνναβης αυξήθηκε κατά 445%, υπερβαίνοντας αυτές του κλάδου της τεχνολογίας (254%) και της υγειονομικής περίθαλψης (70%).

Σύμφωνα με το New Frontier Data, η εν λόγω βιομηχανία αναμένεται μέχρι το 2020 να δημιουργήσει 250.000 νέες θέσεις εργασίας που θα αφορούν όλο το φάσμα των εργασιών, από λογιστές και πωλητές μέχρι καλλιεργητές και ειδικούς στην τεχνολογία. Καθώς μάλιστα η βιομηχανία αναπτύσσεται, τόσο θα πολλαπλασιάζονται και οι ευκαιρίες. Η Καλιφόρνια, το Κολοράντο και η Ουάσιγκτον καταγράφουν σήμερα τη μεγαλύτερη ζήτηση εργαζομένων και αυτό θα διευρύνεται όσο εξαπλώνεται η νομιμοποίηση.

Μάλιστα, δεν είναι λίγοι όσοι μιλούν πλέον για «μεγάλες ευκαιρίες καριέρας» με καλές προοπτικές και φυσικά απολαβές, αφού ακόμη και ένας κλαδευτής φυτών κάνναβης, τουλάχιστον σε Πολιτείες της Αμερικής, αμείβεται από 12 έως 14 δολάρια την ώρα, ενώ ένας διευθυντής εργαστηρίου που ελέγχει την παραγωγή των ελαίων και των συμπυκνωμάτων των φυτών έχει ετήσιες απολαβές έως 191 χιλιάδες δολάρια το χρόνο.

 

Πηγή

Thanasis Chalikias Προβολή όλων

A Product Manager with expertise in pharma marketing and sales operations

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: