Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αναδιάρθρωση 174 εκατ. για την Famar με επένδυση από την Pillarstone

e4c7de10d9865efecd2ade65de922b59_XL

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα!!

 

Μείωση των υπαρχόντων οικονομικών υποχρεώσεων της από 234 εκατ. ευρώ σε 118 εκατ. ευρώ και επέκταση του χρόνου αποπληρωμής σε έξι χρόνια καταφέρνει η Famar στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης, με την Pillarstone να δεσμεύεται για την παροχή νέων κεφαλαίων της τάξεως των 57,6 εκατ. ευρώ για την χρηματοδότηση του μακροχρόνιου αναπτυξιακού της πλάνου, και την εξυπηρέτηση των αναγκών της εταιρείες για κεφάλαιο κίνησης.

Ο όμιλος Famar ανακοίνωσε την επιτυχή ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης, ανακεφαλαιοποίησης και ενδυνάμωσης της κεφαλαιακής της δομής, ως επιστέγασμα της σημαντικής προόδου που σημείωσε σε συνέχεια της υπαγωγής της στην πλατφόρμα της Pillarstone τον Μάρτιο του 2017.

Αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για την Famar, της οποίας η διοικητική ομάδα κατόρθωσε να πραγματοποιήσει κρίσιμες βελτιώσεις που αφορούν στον τρόπο διακυβέρνησης, και σε αυτό το πλαίσιο σχεδίασε ένα συμπαγές μακροπρόθεσμο επιχειρηματικό σχέδιο αποσκοπώντας στην τόνωση της διεθνούς παρουσίας της εταιρείας στις αγορές της Ευρώπης και της Β. Αμερικής.

Σημαντικές επενδύσεις

Παράλληλα ο Όμιλος προχώρησε σε σημαντικές επενδύσεις για την βελτίωση των λειτουργιών συσκευασίας καθώς και των δομών πληροφοριακών συστημάτων με βάση τα διεθνή πρότυπα σειριοποίησης.

Η πλατφόρμα της Pillarstone αποτελεί εξειδικευμένη λύση η οποία αποσκοπεί στο να υποστηρίξει τις τράπεζες να διαχειριστούν τα μη-εξυπηρετούμενα ανοίγματά τους, επενδύοντας μακροπρόθεσμα κεφάλαια και τεχνικές γνώσεις με στόχο να βοηθηθούν συμβαλλόμενες επιχειρήσεις, να ορθοποδήσουν και να ευδοκιμήσουν εκ νέου.

«H Famar έχει επιδείξει εντυπωσιακή πρόοδο κατά τη διάρκεια των τελευταίων 18 μηνών, έχει ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που υποστηρίζουμε την αναδιάρθρωση της εταιρείας υλοποιώντας μια από τις πλέον σημαντικές επενδύσεις μας μέχρι σήμερα» όπως τονίζει ο CEO της Pillarstone κ. John Davison, υπογραμμίζοντας πως « Δραστηριοποιούμαστε στην Ελλάδα αναζητώντας εταιρείες με προοπτικές ανάπτυξης, οι οποίες όμως αντιμετωπίζουν δυσκολίες με μη-εξυπηρετούμενα δάνεια, και υποστηρίζουμε τις προσπάθειες που κάνουν αυτές οι εταιρείες για να σταθεροποιηθούν και να αναπτυχθούν προς όφελος όλων των εμπλεκόμενων μερών. Αυτή η προσέγγιση θα οδηγήσει σε ευρύτερα οικονομικά οφέλη τα οποία έχει τόσο ανάγκη η ελληνική αγορά».

Συμβάσεις με φαρμακοβιομηχανίες

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Famar φέρεται να έχει χάσει το 10% των συμβάσεων με φαρμακοβιομηχανίες που είχε τον τελευταίο χρόνο. Οπότε, κρίσιμο από εδώ και πέρα είναι, όπως αναφέρουν κύκλοι προσκείμενοι στη Famar, να μπορέσει πέρα από την οικονομική αναδιάρθρωση που επετεύχθη, να ανακτήσει το χαμένο έδαφος.

«Η συμφωνία αναδιάρθρωσης αποτελεί σημαντικό ορόσημο της προόδου που έχει κάνει ο όμιλος. Μέσω της συμφωνίας επιτυγχάνεται μακροπρόθεσμη οικονομική ασφάλεια και εξασφαλίζεται σταθερό έδαφος για να εμβαθύνουμε τις σχέσεις μας με τους πελάτες» όπως σημειώνει ο CEO της Famar κ. Ian Muit, τονίζοντας πως «Το φρέσκο κεφάλαιο που θα διατεθεί θα επενδυθεί στα προϊόντα και στις υπηρεσίες μας καθώς και στις διεθνείς μας δυνατότητες στο πλαίσιο υλοποίησης της στρατηγικής μας για ανάπτυξη των δραστηριοτήτων μας σε Ευρώπη και ΗΠΑ».

Οι Sidley Austin, Loyens & Loeff και Willkie Farr ανέλαβαν χρέη συμβούλων για την Famar ενώ οι Weill Gotshal, Manges και EHP ήταν οι σύμβουλοι της Pillarstone.

 

Πηγή

Kατηγορίες

Marketing/Managment, News

Ετικέτες

, ,

Thanasis Chalikias Προβολή όλων

A Product Manager with expertise in pharma marketing and sales operations

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: