Μετάβαση στο περιεχόμενο

375 εκ. ευρώ το χρόνο χάνουν τα φαρμακεία στη Γερμανία λόγω του ηλεκτρονικού εμπορίου

c3616b5c28795c393f2d187c2a095b43

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα!!

 

Με τη νέα χρονιά,  η γερμανική κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει νομοσχέδιο στη Βουλή, με το οποίο θα αυξήσει την κανονική αμοιβή των φαρμακοποιών και την υπερωριακή αμοιβή για εφημερίες και διανυκτερεύσεις, ενώ θα θεσπίσει επιπλέον υπηρεσίες στα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψει τον τζίρο που χάνουν αυτά από το ηλεκτρονικό εμπόριο φαρμάκων.

Ταυτόχρονα θα θέσει αυστηρούς κανόνες για την ηλεκτρονική διάθεση συνταγογραφούμενων φαρμάκων, χωρίς όμως να την απαγορεύει, όπως ήταν ο διακαής πόθος των φαρμακοποιών!

Πιο αναλυτικά, ο Γερμανός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν (CDU), σε μια θυελλώδη συγκέντρωση με έντονες διαμαρτυρίες των φαρμακοποιών από τη γερμανική ομοσπονδία φαρμακοποιών (ABDA), παρουσίασε πρόταση νόμου σχετικά με το ηλεκτρονικό εμπόριο φαρμάκων. Ουσιαστικά παραδέχεται ότι αυτό δεν μπορεί να ελεγχθεί, τη στιγμή που η DocMorris, η Amazon και όχι μόνο έχουν μπει για τα καλά στη γερμανική αγορά.

Σύμφωνα με τον υπουργό, κοστολογήθηκε ότι το χάσιμο του τζίρου από το ηλεκτρονικό εμπόριοστοιχίζει περίπου 375 εκατομμύρια ευρώ ετησίως στα γερμανικά φυσικά φαρμακεία.

Η γερμανική κυβέρνηση λοιπόν προτείνει μέτρα ανακούφισης προς τα φαρμακεία ίσης αξίας με αυτή τη «χασούρα»: την αύξηση των αμοιβών των φαρμακοποιών και τη θέσπιση περισσότερων υπηρεσιών που θα προσφέρουν τα φαρμακεία στους πολίτες. Μάλιστα, οι αυξήσεις στην αμοιβή δύνανται να αναπροσαρμόζονται κάθε χρόνο ανάλογα με την εξέλιξη του ηλεκτρονικού εμπορίου. Όσο για τις υπηρεσίες, αυτές δεν συγκεκριμενοποιήθηκαν, αλλά θα οριστικοποιηθούν σε επόμενες συναντήσεις με τους εκπροσώπους των φαρμακοποιών.

«Ούτε ναι ούτε όχι» στα μέτρα που προωθούνται είναι η απάντηση του Δ.Σ. της ομοσπονδίας των Γερμανών φαρμακοποιών, οι οποίοι εμφανίζονται διχασμένοι, ενώ οι κατά τόπους πρόεδροι συλλόγων εκφράζουν έντονες αντιρρήσεις.

Μέσα στις επόμενες μέρες θα ξεκαθαρίσει και η οριστική στάση των φαρμακοποιών…

Πληροφορίες από εδώ.

 

Πηγή

Kατηγορίες

Πολιτική Υγείας, News

Ετικέτες

, ,

Thanasis Chalikias Προβολή όλων

A Product Manager with expertise in pharma marketing and sales operations

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: