Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αύξηση 20% στους ακρωτηριασμούς από διαβήτη!

shutterstock_225977302-e1545122374263

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα!!

 

Άκρως ανησυχητικά είναι τα δεδομένα για την αντιμετώπιση του διαβήτη, που έρχονται από τη Βρετανία. Νέα μελέτη δείχνει ότι τα τελευταία 4 χρόνια, αυξήθηκαν κατά 20% οι ακρωτηριασμοί των κάτω άκρων λόγω επιπλοκών του διαβήτη!

Ειδικότερα, σύμφωνα με στοιχεία του Diabetes UK, από το 2014 έως το 2017, καταγράφηκαν 26.378 ακρωτηριασμοί κάτω άκρων που σχετίζονται με τον διαβήτη, σημειώνοντας αύξηση 19,4% από τα προηγούμενα τρία χρόνια.

Τα υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα των ασθενών με διαβήτη τύπου Ι και II σημαίνει ότι διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης προβλημάτων στα πόδια, που μπορεί να βλάψουν τα αιμοφόρα αγγεία και να προκληθεί μία πολύ σοβαρή επιπλοκή: το λεγόμενο «διαβητικό πόδι».

Οι διεθνείς στατιστικές δείχνουν ότι, κάποιος που ζει με διαβήτη είναι 20 φορές πιο πιθανό να υποβληθεί σε ακρωτηριασμό κάτω άκρου από κάποιον χωρίς την πάθηση. Στην Ελλάδα, το 4-5% των ατόμων με διαβήτη εμφανίζουν έλκη στα πόδια, δηλαδή περίπου 40-50.000 διαβητικοί διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο ακρωτηριασμού.

Ο Dan Howarth, επικεφαλής της φροντίδας στο Diabetes UK, δήλωσε: «Για να μειώσουμε τον αριθμό των ακρωτηριασμών που σχετίζονται με τον διαβήτη, καλούμε το NHS England να διατηρήσει το Ταμείο Diabetes Transformation Fund και μετά το 2019. Πολλοί ακρωτηριασμοί διαβήτη μπορούν να αποφευχθούν, αλλά η ποιότητα της φροντίδας για τα άτομα που ζουν με διαβήτη ποικίλλει σημαντικά σε όλη την Αγγλία. Η χρηματοδότηση από το Ταμείο αυτό λειτουργεί και θα βοηθήσει να μειωθούν αυτές οι διακυμάνσεις, αλλά ακόμη έχουν να γίνουν πολλά».

 

 

Πηγή

Thanasis Chalikias Προβολή όλων

A Product Manager with expertise in pharma marketing and sales operations

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: