Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πειραματική θεραπεία «εξαφάνισε» τη λευχαιμία

avcute-myeloid-leukemia_aml

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα!!

 

Τα αναθεωρημένα αποτελέσματα της μελέτης ZUMA-3, μίας μονού σκέλους Φάσης 1/2 μελέτης η οποία αξιολογεί το KTE-X19 (προγενέστερη ονομασία: KTE-C19) σε ενήλικες ασθενείς με υποτροπιάζουσα ή ανθεκτική οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία, ανακοίνωσε η Kite. Τα αποτελέσματα παρουσιάστηκαν στο Ετήσιο Συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Αιματολογίας (ASH).

Το KTE-X19 είναι μία πειραματική θεραπεία η οποία βασίζεται στα Τ-λεμφοκύτταρα φέροντα αντι-CD19 χιμαιρικό αντιγονικό υποδοχέα (CD19 CAR T θεραπεία).

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που παρουσιάστηκαν, με μέση παρακολούθηση 15,1 μηνών (εύρος 3,7 – 28,6 μηνών) έπειτα από μία μεμονωμένη έγχυση του KTE-X19:

  • το 69% των υπό αξιολόγηση ασθενών (n=25/36) επέτυχαν πλήρη ύφεση της νόσου, οριζομένη ως πλήρη ύφεση (CR) ή CR με ατελή αιματολογική ανάρρωση (CRi), ενώ
  • το ποσοστό της μη-ανιχνεύσιμης ελάχιστης υπολειπόμενης νόσου (MRD) στους ασθενείς που πέτυχαν πλήρη ύφεση της νόσου ήταν 100%.

«Μας ενθαρρύνει ο μεγάλος αριθμός ασθενών αυτής της μελέτης, οι οποίοι επέτυχαν πλήρη ύφεση της λευχαιμίας έπειτα από μία μεμονωμένη έγχυση του KTE-X19», δήλωσε ο William G. Wierda, MD, PhD, Εκτελεστικός Ιατρικός Διευθυντής και Καθηγητής στο Τμήμα Λευχαιμίας του Τομέος Ιατρικής του Καρκίνου, στο Κέντρο Καρκίνου MD Anderson του Πανεπιστημίου του Τέξας. «Στην υποτροπιάζουσα και ανθεκτική ΟΛΛ, κατά την οποία η πλειονότητα των ενηλίκων ασθενών έχουν φτωχή ανταπόκριση στη θεραπεία και σύντομη ύφεση και επιβίωση, τα ευρήματα αυτά γεννούν αισιοδοξία για βελτίωση της έκβασης και πιθανώς κλινικό όφελος σε όσους προσβάλλονται από ΟΛΛ».

Οι ανεπιθύμητες ενέργειες ήταν σύμφωνες με τις γνωστές τοξικότητες της CD19 CAR T θεραπείας και συμπεριελάμβαναν 3ου Βαθμού ή υψηλότερου σύνδρομο απελευθέρωσης κυτταροκινών (CRS) και νευρολογικά επεισόδια στο 23% (n=10/44) και στο 39% (n=17/44) των ασθενών, αντιστοίχως. Η πλειονότητα αυτών των ανεπιθύμητων ενεργειών επιλύθηκαν, με εξαίρεση δύο ασθενών οι οποίοι είχαν συνεχιζόμενα νευρολογικά επεισόδια τη στιγμή που κατέληξαν από άλλες αιτίες. Δύο ασθενείς πέθαναν από ανεπιθύμητες ενέργειες για τις οποίες ο θεράπων ερευνητής απεφάνθη ότι σχετίζονταν με το ΚΤΕ-Χ19.

«Αυτά τα επικαιροποιημένα αποτελέσματα της μελέτης ZUMA-3 παρέχουν περαιτέρω υποστήριξη στη δυναμική των κατευθυνομένων στο CD19 CAR T θεραπειών μας για την αντιμετώπιση νέων μορφών καρκίνου και ενισχύουν την ηγετική θέση μας στον τομέα της κυτταρικής θεραπείας», δήλωσε ο Alessandro Riva, MD, Executive Vice President, Oncology Therapeutics and Head, Cell Therapy, Gilead Sciences. «Βάσει αυτών των αποτελεσμάτων, αρχίζουμε την Φάση 2 της μελέτης που θα αξιολογήσει το ΚΤΕ-Χ19 σε μεγαλύτερο αριθμό ενηλίκων ασθενών με ΟΛΛ, οι οποίοι χρειάζονται νέες θεραπευτικές επιλογές».

Το KTE-X19 είναι ένας ερευνητικός παράγων που δεν έχει εγκριθεί για οποιαδήποτε ένδειξη. Η αποτελεσματικότητα και η ασφάλειά του δεν έχουν ακόμα τεκμηριωθεί.

 

Πηγή

Thanasis Chalikias Προβολή όλων

A Product Manager with expertise in pharma marketing and sales operations

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: