Μετάβαση στο περιεχόμενο

Το αντιβιοτικό φωσφομυκίνη τίθεται υπό επαναξιολόγηση

b25b5ba94e8c0ab87ba8260a18d17f3e

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα!! 

 

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων έχει ξεκινήσει επανεξέταση των φαρμάκων που περιέχουν το αντιβιοτικό φωσφομυκίνη, το οποίο χορηγείται σε ένα φάσμα βακτηριακών λοιμώξεων (λοιμώξεις ουροποιητικού, οστεομυελίτιδα, ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις του αναπνευστικού, μηνιγγίτιδα, βακτηριαιμία κ.ά.).

Πιο συγκεκριμένα, θα επαναξιολογηθούν οι ενδείξεις και η δοσολογία της φωσφομυκίνης καθώς και η επάρκεια των πληροφοριών σχετικά με την ασφάλεια και τις φαρμακολογικές της ιδιότητες, υπό το φως επικαιροποιημένης γνώσης επί των αντιμικροβιακών θεραπειών.

Πρόκειται για αντιβιοτικό που έχει χρησιμοποιηθεί για πολλές δεκαετίες, λειτουργεί με ένα μοναδικό τρόπο και βακτήρια ανθεκτικά σε άλλα αντιβιοτικά είναι λιγότερο πιθανό να είναι ανθεκτικά στη φωσφομυκίνη.

Ωστόσο υπάρχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ των κρατών-μελών στις εγκεκριμένες χρήσεις και δόσεις των φαρμάκων που περιέχουν φωσφομυκίνη, ενώ ο οργανισμός φαρμάκων της Γερμανίας έχει ζητήσει επανεκτίμηση του ρόλου της στο πλαίσιο της αυξανόμενης αντοχής στα αντιβιοτικά.

Σε μερικές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης χρησιμοποιείται επίσης για την πρόληψη λοιμώξεων που σχετίζονται με χειρουργικές ή διαγνωστικές επεμβάσεις στο ουροποιητικό σύστημα. Η έγχυση φωσφομυκίνης διατηρείται ως εφεδρεία για να χρησιμοποιηθεί όταν άλλα αντιβιοτικά δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ή δεν είναι αποτελεσματικά. Η φωσφομυκίνη για ενδομυϊκή ένεση έχει εγκριθεί για τη θεραπεία ή την πρόληψη διάφορων λοιμώξεων συμπεριλαμβανομένων λοιμώξεων του ουροποιητικού και του αναπαραγωγικού συστήματος.

Η Επιτροπή Φαρμάκων Ανθρώπινης Χρήσης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (CHMP) θα λάβει υπόψη της τα διαθέσιμα στοιχεία και θα δώσει συστάσεις για το αν οι εγκρίσεις άδειας κυκλοφορίας των φαρμάκων που περιέχουν φωσφομυκίνη θα πρέπει να τροποποιηθούν σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

Πηγή

Thanasis Chalikias Προβολή όλων

A Product Manager with expertise in pharma marketing and sales operations

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: