Μετάβαση στο περιεχόμενο

H Bristol εξαγοράζει την Celgene

bristolmyers

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα!! 

 

Βristol-Myers Squibb υπέγραψε συμφωνία για την εξαγορά της Celgene με χρηματιστηριακή συναλλαγή μετοχών αξίας περίπου 74 δισ. δολαρίων, όπως ανακοίνωσαν πριν λίγο οι δύο εταιρείες.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, οι μέτοχοι της Celgene θα λάβουν μία μετοχή της Bristol-Myers Squibb και 50 δολάρια σε μετρητά για κάθε μετοχή της Celgene, ενώ θα λάβουν επίσης δικαίωμα για ενδεχόμενη αξία (CVR), που θα συνδέεται με την επίτευξη μελλοντικών ρυθμιστικών ορόσημων.

Με βάση λοιπόν την τιμή κλεισίματος της μετοχής της Bristol-Myers Squibb ύψους 52,43 δολαρίων στις 2 Ιανουαρίου, τα μετρητά που θα ληφθούν από τους μετόχους της Celgene κατά το κλείσιμο εκτιμώνται σε 102,43 δολάρια ανά μετοχή και ένα CVR.

videoblocks-editorial-celgene-logo-on-glass-building_bvrjx0xal_thumbnail-full01.png

Η συναλλαγή εγκρίθηκε από τα διοικητικά συμβούλια και των δύο εταιρειών, ενώ οι μέτοχοι της Bristol-Myers Squibb αναμένουν να κατέχουν περίπου το 69% της συγχωνευθείσας εταιρείας, με τους μετόχους της Celgene να κατέχουν το υπόλοιπο 31%.

Ο Giovanni Caforio, Διευθύνων Σύμβουλος της Bristol-Myers Squibb, δήλωσε ότι «ως συνδυασμένη οντότητα θα ενισχύσουμε τις ηγετικές μας θέσεις σε όλο το χαρτοφυλάκιό μας, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου, της ανοσολογίας και της φλεγμονής. Θα επωφεληθούμε επίσης από έξι αναμενόμενες κυκλοφορίες νέων προϊόντων».

«Συνδυάζοντας με την Bristol-Myers Squibb, παρέχουμε άμεση και ουσιαστική αξία στους μετόχους της Celgene και τους παρέχουμε ουσιαστική συμμετοχή στις μακροπρόθεσμες ευκαιρίες ανάπτυξης που δημιουργεί η συνδυασμένη εταιρεία», δήλωσε ο Mark Alles, Διευθύνων Σύμβουλος της Celgene.

 

Πηγή

Kατηγορίες

Marketing/Managment, News

Ετικέτες

, ,

Thanasis Chalikias Προβολή όλων

A Product Manager with expertise in pharma marketing and sales operations

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: