Μετάβαση στο περιεχόμενο

Η ορμονική υποκατάσταση συνδέεται με σοβαρές θρομβώσεις

mature_woman-menopause

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα!! 

Νέα έρευνα έδειξε ότι η θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης (HRT), που λαμβάνεται συνήθως από γυναίκες που βρίσκονται στην εμμηνόπαυση για ανακούφιση των συμπτωμάτων, σχετίζονται με υψηλότερο κίνδυνο σπάνιων αλλά σοβαρών θρομβώσεων.

Τα δεδομένα, που δημοσιεύθηκαν στο British Medical Journal, συγκεντρώθηκαν από τις δύο μεγαλύτερες βρετανικές βάσεις δεδομένων πρωτοβάθμιας περίθαλψης, που περιείχαν αρχεία ασθενών από περισσότερα από 2.000 οικογενειακά ιατρεία και τα σχετικά νοσοκομειακά αρχεία από το 1998 έως το 2017.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης σχετίζεται με 9 επιπλέον περιπτώσεις θρομβώσεων ανά 10.000 γυναίκες ετησίως, σε σύγκριση με καμία με άλλες θεραπείες όπως κρέμες και επιθέματα.

Η καθηγήτρια Helen Stokes-Lampard, πρόεδρος του Royal College of GPs, δήλωσε πως η μελέτη είναι «ενδιαφέρουσα» αλλά δείχνει ότι η σχέση δεν είναι αιτιώδης και παροτρύνει τους ασθενείς να μην πανικοβληθούν. «Η ορμονική υποκατάσταση είναι η μοναδική θεραπεία, που έχει αποδειχθεί ότι προσφέρει στα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης. Ενώ αυτή η μελέτη είναι σίγουρα ενδιαφέρουσα και σημαντική, όπως αναγνωρίζουν και οι ίδιοι οι συγγραφείς, τα ευρήματα δεν αποδεικνύουν ότι η θεραπεία προκαλεί θρόμβωση, αλλά απλώς ότι υπάρχει μια συσχέτιση. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να διεξαχθούν περισσότερες έρευνες στον τομέα αυτό και να ληφθούν υπόψη καθώς ενημερώνονται και αναπτύσσονται οι νέες κλινικές κατευθυντήριες γραμμές».

Thanasis Chalikias Προβολή όλων

A Product Manager with expertise in pharma marketing and sales operations

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: