Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οι δύο πρώτες μεγάλες συμφωνίες φαρμακευτικών για το 2019

c425795d2605584c32b201400d06a7af

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα!! 

 

Δυναμικά ξεκίνησε το 2019 για μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες με δύο συμφωνίες δισεκατομμυρίων που αφορούσαν μάλιστα ογκολογικά φάρμακα και νέες καινοτόμες θεραπείες.

Η BristolMyers Squibb (BMS) ανακοίνωσε στις 2 Ιανουαρίου τη μεγάλη συμφωνία της με τη Celgene, αξίας 74 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η BMS εξαγοράζει τη Celgene στοχεύοντας να δημιουργηθεί μια κοινοπραξία που θα αναδειχθεί σε νούμερο 1 παίκτη στην αγορά των ογκολογικών φαρμάκων, ενώ θα κατέχει και υψηλότατες θέσεις στις αγορές των καρδιαγγειακών, ανοσολογικών και αντιφλεγμονωδών φαρμάκων.

Ο Giovanni Caforio, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της BMS, δήλωσε ότι με την εξαγορά αυτή η εταιρεία θα επωφεληθεί από ένα πολύ διευρυμένο χαρτοφυλάκιο και από 6 νέα προϊόντα που θα βγουν άμεσα στην αγορά, στα οποία περιλαμβάνονται μια καινοτόμα CART θεραπεία για το πολλαπλό μυέλωμα, το ozanimod για τη θεραπεία της πολλαπλής σκλήρυνσης, το luspatercept για τη β-θαλασσαιμία κ.ά.

Η δεύτερη συμφωνία της χρονιάς έγινε από τη Eli Lilly, η οποία ανακοίνωσε ότι θα αποκτήσει τη βιομηχανία ογκολογικών φαρμάκων Loxo Oncology, για 8 δισ. δολάρια. Η Lilly έτσι αποκτά έναν αναστολέα TRK, το πρώτο φάρμακο με έγκριση από τον FDA που στοχεύει τους όγκους σύμφωνα με τις γενετικές ανωμαλίες και όχι με το πού βρίσκεται ο όγκος μέσα στο σώμα, καθώς και άλλες καινοτόμες αντικαρκινικές θεραπείες.

 

Πηγή

Thanasis Chalikias Προβολή όλων

A Product Manager with expertise in pharma marketing and sales operations

Αρέσει σε %d bloggers: