Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νέα θεραπεία και για παιδιά με άσθμα

asthma_child

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα!! 

 

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) ενέκρινε το Flutiform pMDI για χρήση στη θεραπεία παιδιών με άσθμα ηλικίας 5 ετών και άνω.

Το φάρμακο είχε εγκριθεί το 2012 για εφήβους και ενήλικες άνω των 12 ετών, ενώ από σήμερα θα μπορεί να χορηγηθεί σε παιδιά με άσθμα από την ηλικία μόλις των 5 ετών.

Η θεραπεία είναι συνδυασμός σταθερής δόσης δύο ήδη γνωστών δραστικών φαρμακευτικών ουσιών, της προπιονικής φλουτικαζόνης και της φουμαρικής φορμοτερόλης. Προορίζεται για τη διαχείριση του άσθματος και διατίθεται υπό μορφή πεπιεσμένου εναιωρήματος για εισπνοή σε τρεις περιεκτικότητες και χορηγείται μέσω δοσομετρικής συσκευής εισπνοής υπό πίεση (pMDI).

Η απόφαση βασίστηκε σε δεδομένα αποτελεσματικότητας και ασφάλειας από δύο παιδιατρικές μελέτες διάρκειας 12 εβδομάδων, οι οποίες έδειξαν ότι η θεραπεία (δύο δόσεις 50/5 μg δύο φορές την ημέρα) δεν ήταν κατώτερη από την τρέχουσα συνδυαστική θεραπεία – φλουτικαζόνη προπιονική / σαλμετερόλη – και είχε παρόμοιο προφίλ ανεκτικότητας. Επίσης, κατά τη διάρκεια 24 εβδομάδων σε μια από τις μελέτες, βελτιώθηκαν οι λειτουργίες των πνευμόνων επιτυχώς.

Το άσθμα είναι η συνηθέστερη χρόνια ασθένεια στην παιδική ηλικία και αποτελεί σημαντικό πρόβλημα υγείας διεθνώς. Οι επιπτώσεις του περιλαμβάνουν μακροπρόθεσμες συνέπειες, όπως αυξημένο κίνδυνο ασθενειών που σχετίζονται με τον τρόπο ζωής και χειρότερες σχολικές επιδόσεις.

Στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι υπάρχουν περίπου 800.000 ασθενείς και εκείνοι με σοβαρό άσθμα (5.000 έως 10.000), έχουν περισσότερες νοσηλείες και επισκέψεις στο τμήμα επειγόντων περιστατικών. Παγκοσμίως ο αριθμός των ασθματικών ασθενών υπολογίζεται στα 200 εκατ., με τις προβλέψεις να τον θέλουν να εκτινάσσεται στα 300 εκατ. έως το 2030!

 

Πηγή

Thanasis Chalikias Προβολή όλων

A Product Manager with expertise in pharma marketing and sales operations

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: