Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νέες κατευθυντήριες οδηγίες για τα φάρμακα κατά των βακτηριακών λοιμώξεων

208280f4ee552581d34e189a061c55a6

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα!! 

 

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) θέτει σε δημόσια διαβούλευση μια αναθεωρημένη επισκόπηση των κατευθυντήριων οδηγιών του σχετικά με την αξιολόγηση των φαρμάκων που ενδείκνυνται σε βακτηριακές λοιμώξεις.

Με αυτόν τον τρόπο, ο EMA συμβάλλει σημαντικά στην παγκόσμια προσπάθεια καταπολέμησης της αντιμικροβιακής αντοχής, υποστηρίζοντας την ανάπτυξη νέων φαρμάκων και θεραπευτικών προσεγγίσεων. Εστιάζει δε στους ασθενείς που έχουν περιορισμένες θεραπευτικές επιλογές, καθώς προσβάλλονται από λοιμώξεις, οι οποίες οφείλονται σε βακτήρια ανθεκτικά σε πολλά φάρμακα.

Η αντιμικροβιακή αντοχή αποτελεί ένα από τα σοβαρότερα και παγκόσμια προβλήματα της δημόσιας υγείας. Γι’ αυτό και οι ρυθμιστικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ιαπωνίας έχουν συνεργαστεί τα τελευταία χρόνια, ώστε να συμφωνήσουν σε κοινές –όσο το δυνατόν– οδηγίες προς τους υπεύθυνους ανάπτυξης φαρμάκων σχετικά με τις κλινικές δοκιμές που υλοποιούνται.

Οι αναθεωρημένες κατευθυντήριες οδηγίες αντικατοπτρίζουν το αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας, ενώ παράλληλα, παρέχουν διευκρινίσεις για την ανάπτυξη αντιβακτηριακών παραγόντων που θα αντιμετωπίζουν περιστατικά, για τα οποία δεν υπάρχει σήμερα θεραπεία.

Έχουν επίσης προστεθεί συγκεκριμένες συμβουλές όσον αφορά τις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ανάπτυξη φαρμάκων κατά των λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος και της γονόρροιας.

Η δημόσια διαβούλευση θα διαρκέσει 6 μήνες και οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να αποστείλουν τις παρατηρήσεις τους μέχρι τις 31 Ιουλίου 2019 στο idwpecretariat@ema.europa.eu.

 

Πηγή

Thanasis Chalikias Προβολή όλων

A Product Manager with expertise in pharma marketing and sales operations

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: