Μετάβαση στο περιεχόμενο

Έτοιμο και το Μητρώο Θαλασσαιμικών Ασθενών!

blood_cell3_660

 

Μετά το Μητρώο Διαβήτη ο ΕΟΠΥΥ δημιούργησε ηλεκτρονική εφαρμογή για την καταγραφή και των ασθενών με θαλασσαιμία.

Στη δημιουργία μητρώων ασθενών, ως εργαλεία εξοικονόμησης, ελέγχου και αξιολόγησης, που μπορούν να βελτιώσουν και τη σχέση των πασχόντων με τον φορέα, προχωράει ο ΕΟΠΥΥ. Μετά την ενεργοποίηση του Μητρώου για το Διαβήτη, η οποία δεν ήταν χωρίς προβλήματα, ο Οργανισμος «ανεβάζει» και το Μητρώο Θαλασσαιμίας.

Διαβάστε επίσης:  Σε λειτουργία το Μητρώο Διαβήτη!

«Στην εφαρμογή θα πρέπει να εγγραφούν από τους θεράποντες ιατρούς τους οι ασθενείς που πάσχουν από θαλασσαιμία», διευκρινίζει σε ανακοίνωση ο Γενικός Διευθυντής Οργάνωσης και Σχεδιασμού Αγοράς Υπηρεσιών Υγείας  Γ. Αγγούρης. Η διαδικασία είναι υποχρεωτική για την έκδοση γνωμάτευσης για τα αναλώσιμα υλικά Θαλασσαιμίας, ενώ το μητρώο θα τεθεί σε εφαρμογή από τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου.

Συγκεκριμένα ο πιστοποιημένος στο μητρώο του ΕΟΠΥΥ γιατρός αιματολόγοςπαθολόγος ή παιδίατρος των εν λειτουργία Μονάδων Μεσογειακής Αναιμίας καλείται να καταχωρήσει τον ασθενή στο μητρώο, μέσω της ιστοσελίδας του ΕΟΠΥΥ, στο πεδίο «ΠΑΡΟΧΟΣ ΥΓΕΙΑΣ» – «ΜΗΤΡΩΟ ΘΑΛΑΣΣΑΙΜΙΑΣ», χρησιμοποιώντας τους ίδιους κωδικούς που χρησιμοποιεί για την έκδοση γνωματεύσεων. Μάλιστα, ο γιατρός θα ενημερώνεται κατά πόσο είναι καταχωρημένος στο Μητρώο ή οχι ο εκάστοτε ασθενής, από το ίδιο το σύστημα όταν πάει να δημιουργήσει νέο φάκελο ασθενούς.

Ο κ. Αγγούρης καλεί τους γιατρούς να αναφέρουν, με ηλεκτρονικό ταχυδρομίο, τυχόν τεχνικά προβλήματα (eopyynet.registries@eopyy.gov.gr), το πλήθος και η σοβαρότητα μένει να φανούν, με τους εμπλεκόμενους να εύχονται να αποφύγουν μια επανάληψη των προβλημάτων που προέκυψαν κατά την εφαρμογή του Μητρώου Διαβήτη.

Μητρώο Ασθενων Θαλασσαιμιας (Οδηγίες)

 

Πηγή

Thanasis Chalikias Προβολή όλων

A Product Manager with expertise in pharma marketing and sales operations

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: