Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τα 11 κορυφαία ιατροτεχνολογικά προϊόντα στις ΗΠΑ

jpg

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα!! 

 

Ο όρος «ιατροτεχνολογικό προϊόν» έχει διευρυνθεί, περιλαμβάνοντας πλέον, πέρα από τα στεντ και τα εμφυτεύματα, προϊόντα και λογισμικά από εταιρείες τεχνολογίας, τεστ DNA που γίνονται από τους ίδιους τους ασθενείς στο σπίτι κτλ.

Το Fierce Pharma συνέταξε έναν κατάλογο με τα 11 κορυφαία ιατροτεχνολογικά προϊόντα που εγκρίθηκαν το 2018 στις ΗΠΑ και στοχεύουν να αλλάξουν τη ζωή και την καθημερινότητα των ασθενών. Από τεχνολογίες που μειώνουν τις επισκέψεις στο γιατρό μέχρι και τα πιο παραδοσιακά ιατροτεχνολογικά προϊόντα που πλέον ταιριάζουν περισσότερο στο ανθρώπινο σώμα, τα 11 αυτά προϊόντα δείχνουν ξεκάθαρα την τάση προς το ασθενοκεντρικό μοντέλο στην περίθαλψη.

Είναι ενδεικτικό ότι ο FDA έχει δεσμευτεί από πέρυσι να παρέχει στους κατασκευαστές ιατροτεχνολογικών προϊόντων ένα ξεκάθαρο ρυθμιστικό πλαίσιο που τους ενθαρρύνει να δίνουν προτεραιότητα στην αμερικανική αγορά και θέτει στόχο έως το 2020 να πείσει περισσότερους από τους μισούς κατασκευαστές να φέρουν τις νέες τους τεχνολογίες πρώτα στις ΗΠΑ ή τουλάχιστον παράλληλα με άλλες μεγάλες αγορές, όπως είναι η Ευρώπη.

ΤΑ 11 ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΙΑΤΡΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ:

 1. Apple Watch της Apple: Έξυπνο ρολόι που κάνει ηλεκτροκαρδιογράφημα, εντοπίζει τις πτώσεις και καλεί βοήθεια.
 2. Hearing aid της Bose: Βοήθημα ακοής που επιτρέπει στο χρήστη να προσαρμόζει τις ρυθμίσεις μόνος του, χωρίς τη βοήθεια από το γιατρό, μέσω εφαρμογής σε έξυπνες συσκευές.
 3. CustomFlex Artificial Iris της Erlangen: Η πρώτη ανεξάρτητη τεχνητή ίριδα που σχεδιάστηκε για να ταιριάζει με το φυσικό χρώμα των ματιών του χρήστη.
 4. Deeptranscranial magnetic stimulation της Brains Way: Η πρώτη μη επεμβατική συσκευή για τη ψυχαναγκαστική διαταραχή που στέλνει ισχυρά ηλεκτρομαγνητικά κύματα βαθιά μέσα στον εγκέφαλο για την τόνωση και την ενίσχυση των νευρώνων.
 5. Embrace της Empatica: Συσκευή που φοριέται σαν ρολόι, εντοπίζει επιληπτικές κρίσεις και καλεί ή στέλνει μήνυμα σε μέλη της οικογένειας και φροντιστές. Σχεδιάστηκε από το MIT Media Lab.
 6. Eversense CGM της Senseonics: Σύστημα διαχείρισης του διαβήτη που αποτελείται από μια μικρή συσκευή που τοποθετείται κάτω από το δέρμα και φωτίζει, όταν εκτεθεί σε υψηλά ή πολύ χαμηλά επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, ενώ ενημερώνει τον ασθενή μέσω εφαρμογής στο κινητό.
 7. MitraClip της Abbott: Η τελευταία γενιά της συσκευής MitraClip για τη διαρροή καρδιακών βαλβίδων διαθέτει νέες πιο ευέλικτες δυνατότητες κατεύθυνσης και τοποθέτησης για ασθενείς με ανατομικές δυσκολίες.
 8. DNA Collection kit της 23andMe: Το πρώτο γενετικό τεστ που γίνεται στο σπίτι και ανιχνεύει γονίδια που μπορεί να αλλάζουν το μεταβολισμό 50 κοινών φαρμάκων (συνταγογραφούμενων και μη).
 9. PK Papyrus της Biotronik: Η πρώτη νέα επιλογή θεραπείας σε 17 χρόνια, το στεντ της Biotronik τοποθετείται χωρίς χειρουργείο bypass και χρησιμοποιείται σε σπάνιες περιπτώσεις, όταν οι στεφανιαίες αρτηρίες έχουν ανοίξει.
 10. reSETO prescription app της Pear Therapeutics: Εφαρμογή για τους εξαρτημένους από οπιοειδή ασθενείς που τους βοηθά να ακολουθήσουν τη φαρμακευτική αγωγή αλλά και να βρουν τρόπους διαχείρισης της διαταραχής, όπως θα έκανε ο ψυχοθεραπευτής.
 11. Annovera της Population Council: Επαναχρησιμοποιούμενος δακτύλιος από σιλικόνη που περιέχει αντισυλληπτικές ουσίες (segesterone& ethinyl estradiol). Είναι εύκαμπτος, τοποθετείται στον κόλπο, αφαιρείται τις ημέρες της εμμηνορυσίας και επανατοποθετείται χωρίς τη βοήθεια του γιατρού.

Πηγή

Thanasis Chalikias Προβολή όλων

A Product Manager with expertise in pharma marketing and sales operations

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: