Μετάβαση στο περιεχόμενο

«Χαρτογραφώντας την καινοτομία»

Audience in the lecture hall.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα!! 

 

Τρεις καινοτόμες προτάσεις θα αναδειχθούν μέσα από το το Biotech Meetup, που διεξάγεται την Παρασκευή με τη στήριξη της Bayer.  

Μέσα από το meetup που διεξάγεται με την υποστήριξη του Health 2.0, η Bayer Ελλάς και το Found.ation θα έχουν την ευκαιρία να αναδείξουν τρεις καινοτόμες περιπτώσεις και να προσφέρουν μία αφορμή δικτύωσης για όσους τους ενδιαφέρει η καινοτομία στις βιοτεχνολογίες. Πιο συγκεκριμένα:

  • η Βlendo μια καινοτόμος πλατφόρμα ενοποίησης δεδομένων τα οποία είναι διασκορπισμένα σε διαφορετικές cloud υπηρεσίες, μέσω της οποίας οι εταιρείες μπορούν για πρώτη φορά να εξάγουν πολύτιμα συμπεράσματα και να μετασχηματίσουν τον τρόπο με τον οποίο αποφασίζουν. Έτσι αντί να βασίζονται στο «ένστικτο» και την εμπειρία, μπορούν πλέον να βασίζονται σε αντικειμενικά στοιχεία. Μία πρακτική γνωστή ως “data-driven” decision making που μετασχηματίζει πολλούς κλάδους της βιοτεχνολογίας, τόσο σε εμπορικό, όσο και σε παραγωγικό επίπεδο.
  • η Feel, η πρώτη wearable συσκευή η οποία αναγνωρίζει και καταγράφει τα συναισθήματα του χρήστη καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας, προσφέρει συμβουλές ψυχικής υγείας μέσω εφαρμογής στο Smartphone, με σκοπό να τον βοηθήσει να αναπτύξει θετικές συναισθηματικές συνήθειες και να βελτιώσει την ψυχική ευεξία του.
  • το Εργαστήριο Μοριακής Διαγνωστικής του Δημόκριτου το οποίο θα αναδείξει την Αλληλούχιση Νέας Γενιάς (NGS) η οποία θα φέρει επανάσταση στις βιολογικές επιστήμες. Με εξαιρετικά υψηλή παραγωγικότητα, επεκτασιμότητα και ταχύτητα, το NGS επιτρέπει στους ερευνητές να εκτελούν μια ευρεία ποικιλία εφαρμογών και να μελετούν τα βιολογικά συστήματα σε επίπεδο που μέχρι σήμερα δεν ήταν εφικτό.

Το Biotech Meetup: Mapping the innovation landscape θα διεξαχθεί την επόμενη Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019 στις 18:30 στο Found.ation.

«Η καινοτομία βρίσκεται στο DNA του Ομίλου της Bayer γι’ αυτό και η Bayer Ελλάς στηρίζει κάθε ενέργεια προς αυτή τη κατεύθυνση. Στο πλαίσιο του Biotech Meetup: Mapping the innovation landscape οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν τόσο για τις ενέργειες της Bayer στον ευρύτερο κλάδο της Ανοικτής Καινοτομίας, και να ενημερωθούν για τρεις χαρακτηριστικές περιπτώσεις από το ευρύτερο οικοσύστημα σύγχρονων ψηφιακών λύσεων που έχουν ωριμάσει αρκετά και έχουν καταφέρει να διακριθούν δημιουργώντας την επόμενη καινοτομία στον κλάδο τους», δήλωσε η Διευθύντρια του Τμήματος Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων της Βayer Ελλάς κα Σόνια Μουσαβερέ.

Υπενθυμίζεται πως στο κομμάτι της Ανοικτής Καινοτομίας και μέσα από το πρόγραμμα G4A (πρώην Grants4Apps), εκτός από τον εντοπισμό νέων τεχνολογιών, επιχειρηματικών μοντέλων και τάσεων της αγοράς, η πρωτοβουλία εστιάζεται στη συνεργασία με νεοσύστατες επιχειρήσεις. Από τη δημιουργία της πρωτοβουλίας το 2013, η Bayer έχει υποστηρίξει πάνω από 149 εταιρείες ψηφιακών λύσεων υγείας. Το γεγονός αυτό έχει ως αποτέλεσμα 29 άμεσες συνεργασίες με εταιρείες όπως τις Agamon, KinAptic, Turbine, και xbird. Η Bayer εφαρμόζει το G4A σε 12 χώρες, αναπτύσσοντας και προωθώντας συνεργατικά προγράμματα υγειονομικής περίθαλψης σε όλο τον κόσμο.

Παρομοίως η πρωτοβουλία Grants4Tech™ επιβραβεύει τις καινοτόμες τεχνολογίες για τη στήριξη της παραγωγής στη βιομηχανία των βιοεπιστημών. Επιπλέον, η Bayer δημιούργησε την πρωτοβουλία crowdsourcing, Grants4Indications™ – με την οποία προωθεί την εξερεύνηση νέων θεραπευτικών ενδείξεων – αλλά και έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο εργαστηρίων σε Σαν Φρανσίσκο και Βερολίνο, το CoLaboratorΤΜ, έναν χώρο που δίνει τη δυνατότητα σε ερευνητές σε νέες εταιρείες βιοεπιστημών να αποκτήσουν τα δικά τους ερευνητικά εργαστήρια.

Στο πλαίσιο αυτό, στον όμιλο Bayer λειτουργεί το Ίδρυμα Επιστήμης και Εκπαίδευσης της Bayer (Bayer Science and Education Foundation) – το οποίο αξιολογεί και αναδεικνύει με επιστημονικά βραβεία ερευνητικά επιτεύγματα – το οποίο καθιέρωσε πρόγραμμα υποτροφιών το οποίο απευθύνεται σε προ-πτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές στους κλάδους των Βιοεπιστημών και ειδικευόμενους της Ιατρικής. Ο επόμενος κύκλος υποβολής υποψηφιοτήτων ξεκίνησε την 1η Ιουνίου 2019 και θα διαρκέσει έως τις 14 Ιουλίου 2019.

 

Πηγή

Kατηγορίες

Marketing/Managment, News

Ετικέτες

, , , ,

Thanasis Chalikias Προβολή όλων

A Product Manager with expertise in pharma marketing and sales operations

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: