Μετάβαση στο περιεχόμενο

Βράβευση από την Αμερικανική Ακαδημία Οφθαλμολογίας του Δρ. Αν. Κανελλόπουλου

kanellopoulos-american-academy-collage-e1561622583826

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα!! 

 

Μια ακόμη βράβευση από την διεθνή επιστημονική κοινότητα σε Έλληνα γιατρό έρχεται να προστεθεί με τη τιμητική διάκριση Life Achievement Honor Award του χειρουργού-οφθαλμίατρου Δρ. Αναστάσιου Ι.Κανελλόπουλου από την Αμερικανική Ακαδημία Οφθαλμολογίας (American Academy of Ophthalmology).

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη διάκριση, την οποία απονέμει η Αμερικανική Ακαδημία στους ιατρούς για τη συνεισφορά τους στην Ακαδημία και στα επιστημονικά και εκπαιδευτικά της προγράμματα.

Μάλιστα, ο Δρ. Κανελλόπουλος αποτελεί τον πρώτο Έλληνας που λαμβάνει αυτό το βραβείο από την Αμερικανική Ακαδημία για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019, και δη ανάμεσα σε λιγοστούς παγκόσμια σε αυτή την ηλικία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το εν λόγω βραβείο απονέμεται σε επιστήμονες με ενεργό δράση συνήθως πέντε δεκαετιών στις δραστηριότητες και στα προγράμματα της Ακαδημίας, παρουσιάζοντας πλούσιο έργο.

Το έργο του

Ο Δρ. Κανελλόπουλος, MD, ιδρυτής και επιστημονικός διευθυντής του Ινστιτούτου Οφθαλμολογίας LaserVision, καθώς και τακτικός καθηγητής Οφθαλμολογίας, έχει παρουσιάσει στα ετήσια συνέδρια της ΑΑΟ τα τελευταία 25 έτη περισσότερες από 150 πρωτότυπες ανακοινώσεις, ενώ έχει οργανώσει και πραγματοποιήσει περισσότερα από 100 κλινικά φροντιστήρια για συμμετέχοντες συναδέλφους, ως διδάσκων ειδικός.

Ο ίδιος έχει δώσει  περισσότερες από 30 διαλέξεις ως προσκεκλημένος ομιλητής.

Επιπλέον, τα έτη 2016 και 2017 διατέλεσε πρόεδρος της Διεθνούς Εταιρείας Διαθλαστικής Χειρουργικής (International Society of Refractive Surgery), η οποία υπάγεται στην Αμερικανική Ακαδημία Οφθαλμολογίας.

Με  αφορμή την βράβευσή του ο Δρ. Κανελλόπουλος  δήλωσε ότι «το βραβείο αυτό αποτελεί μεγάλη διάκριση όχι μόνο για εμένα προσωπικά, αλλά και για την Ελλάδα, διότι αποδεικνύει παγκοσμίως πως όχι μόνο μπορούμε να ακολουθούμε τις εξελίξεις της Οφθαλμολογίας, αλλά και να πρωτοστατούμε σε πολλές περιπτώσεις».

Με ευχαριστίες προς τους δασκάλους, συνεργάτες και συναδέλφους Και συνέχισε: «(…) που έχουν κάνει δυνατό για εμένα να διατηρήσω με σθένος και επιμονή την πολύ έντονη ακαδημαϊκή παρουσία τις τελευταίες τρεις δεκαετίες. Θεωρώ ότι αυτός ο έπαινος ανήκει στην ελληνική Οφθαλμολογία και με μεγάλη χαρά τον μοιράζομαι μαζί της».

Βιογραφικό σημείωμα

Ο Δρ. Κανελλόπουλος είναι απόφοιτος της Βαρβακείου Προτύπου Σχολής. Έλαβε πτυχίο Ιατρικής από το Πανεπιστήμιο του Illinois και ειδικεύθηκε στην Οφθαλμολογία στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης. Μετά από την ολοκλήρωση της ειδικότητας της Οφθαλμολογίας, ο Δρ. Κανελλόπουλος ολοκλήρωσε ειδίκευση στις επεμβάσεις κερατοειδούς και στη Διαθλαστική Χειρουργική στο Πανεπιστήμιο Cornell της Νέας Υόρκης και ακολούθως στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Harvard της Βοστώνης. Στη συνέχεια ολοκλήρωσε ειδίκευση στις επεμβάσεις γλαυκώματος στο Πανεπιστήμιο Harvard. Το 1999 ανέλαβε καθήκοντα αναπληρωτή καθηγητή Οφθαλμολογίας στο Πανεπιστήμιο NYU (New York University) της Νέας Υόρκης, ενώ από το 2010 είναι τακτικός καθηγητής στην ίδια έδρα η οποία από φέτος διακρίνεται σαν την 3η σε κατάταξη ιατρική σχολή στις ΗΠΑ.

Thanasis Chalikias Προβολή όλων

A Product Manager with expertise in pharma marketing and sales operations

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: