Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σταθερή ανάπτυξη για την Sanofi

tromaktiko-125799-sanofi-768x540

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα!! 

 

Ανοδική πορεία έχουν λάβει οι πωλήσεις της βιοφαρμακευτικής εταιρείας Sanofi για το δεύτερο τρίμηνο του 2019 καθώς ανήλθαν σε 8.628 εκατομμύρια ευρώ , σημειώνοντας αύξηση κατά 5,5%.

Η αύξηση αυτή προέρχεται από τα θετικά αποτελέσματα της εταιρείας στις μονάδες Ειδικής Φροντίδας, Εμβολίων και τις Αναδυόμενες Αγορές.

Η Sanofi καταγράφει σταθερή ανάπτυξη με τα καθαρά κέρδη δραστηριοτήτων της το 2ο τρίμηνο του 2019 να αγγίζουν τα €1.641 εκατομμύρια, αυξημένα κατά 5,3% και 4,9% σε σταθερές τιμές συναλλάγματος.

Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις της Sanofi Genzyme αυξήθηκαν κατά 21,8% χάρη στις ισχυρές επιδόσεις της κυκλοφορίας του dupilumab.

Σε ότι αφορά τα εμβόλια οι πωλήσεις τους σημείωσαν άυξηση κατά 24,7%, αποτυπώνοντας κυρίως την ανάκαμψη και την ανάπτυξη του Pentaxim στην Κίνα, καθώς και τη χαμηλή βάση σύγκρισης.

Μεγέθυνση διαπιστώνεται και στις πωλήσεις του τομέα Καταναλωτικών Προϊόντων Υγείας κατά 1,1%. Το γεγονός αυτό οφείλεται στην ανάπτυξη στις ΗΠΑ, η οποία υπερκάλυψε τις μειωμένες πωλήσεις στην Ευρώπη που επηρεάστηκαν από την πώληση μη στρατηγικών προϊόντων.

Αντίθετη είναι η εικόνα σχετικά με τις πωλήσεις της Παγκόσμιας Επιχειρησιακής Μονάδας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, οι οποίες μειώθηκαν κατά 10,4% σε σταθερές τιμές συναλλάγματος/σταθερή διάρθρωση (CER/CS) λόγω των μειωμένων πωλήσεων του τομέα του Διαβήτη.

Ωστόσο, οι πωλήσεις των Αναδυόμενων Αγορών κατέγραψαν διψήφια ανάπτυξη (αύξηση κατά 10,0%), στηριζόμενες στις αυξημένες πωλήσεις των μονάδων Εμβολίων και Σπάνιων Παθήσεων.

Αναφορικά με τα κέρδη δραστηριοτήτων ανά μετοχή (EPS) για το οικονομικό έτος 2019 αναθεωρείται ανοδικά, τα καθαρά κέρδη δραστηριοτήτων αυξήθηκαν κατά 5,3%, αγγίζοντας τα 1.641 εκατομμύρια ευρώ και 4,9% σε σταθερές τιμές συναλλάγματος.

Τα κέρδη δραστηριοτήτων ανά μετοχή (EPS) αναμένεται πλέον να σημειώσουν αύξηση κατά περίπου 5% σε σταθερές τιμές συναλλάγματος εξαιρουμένων απρόβλεπτων δυσμενών εξελίξεων.

Εφαρμόζοντας τον μέσο όρο των συναλλαγματικών ισοτιμιών του Ιουλίου 2019, η επίπτωση του συναλλάγματος στα κέρδη δραστηριοτήτων ανά μετοχή (EPS) για το 2019 υπολογίζεται ότι θα κυμαίνεται μεταξύ 1% και 2%.

Τα οικονομικά αποτέλεσμα σχολίασε ο Sanofi Chief Executive Officer, Olivier Brandicourt, «η Sanofi συνεχίζει να βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης, καταγράφοντας ισχυρές επιχειρηματικές επιδόσεις το δεύτερο τρίμηνο, με οδηγό την επιτυχημένη κυκλοφορία του dupilumab που σημειώνει μια εντυπωσιακή πορεία στην ατοπική δερματίτιδα και το άσθμα στις ΗΠΑ».

«Οι μονάδες Ειδικής Φροντίδας και Εμβολίων συνέβαλαν σημαντικά σε όλες τις γεωγραφικές περιοχές. Η αυξημένη εστίασή μας στην Έρευνα & Ανάπτυξη επέφερε σημαντικά αποτελέσματα με αρκετές παρουσιάσεις θετικών δεδομένων και την επίτευξη εγκρίσεων από τις ρυθμιστικές αρχές. Έχουμε εμπιστοσύνη στην πρόβλεψή μας για ανάπτυξη το οικονομικό έτος 2019. Κατά συνέπεια, αναθεωρήσαμε ανοδικά την πρόβλεψη για αύξηση των κερδών δραστηριοτήτων ανά μετοχή (EPS) για το οικονομικό έτος κατά περίπου 5%» ανέφερε ο κ. Brandicourt.

 

Πηγή

Thanasis Chalikias Προβολή όλων

A Product Manager with expertise in pharma marketing and sales operations

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: