Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απλό τεστ ούρων για τον προστάτη!

prostate

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα!!

 

Ένα απλό τεστ ούρων, που βρίσκεται σε εξέλιξη για την ανίχνευση καρκίνου του προστάτη μπορεί τώρα να χρησιμοποιεί δείγματα ούρων που συλλέγονται ακόμη και κατ’ οίκον – σύμφωνα με νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο East Anglia και το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Norfolk και Norwich.

Η συγκεκριμένη ομάδα ερευνητών πρωτοστάτησε στην ανάπτυξη ενός ειδικού τεστ, οου ονομάζεται PUR (Prostate Urine Risk), που διαγιγνώσκει τον επιθετικό καρκίνο του προστάτη και προβλέπει αν οι ασθενείς θα χρειαστούν θεραπεία έως και 5 χρόνια νωρίτερα από τις συνήθεις κλινικές μεθόδους.

Η πιο πρόσφατη μελέτη τους δείχνει πώς το τεστ PUR μπορεί να εφαρμοστεί και σε δείγματα που συλλέγονται στο σπίτι, οπότε οι άνδρες δεν χρειάζεται να έρχονται στην κλινική για να δώσουν δείγμα ούρων – ή να υποβληθούν στη γνωστή άβολη εξέταση από το γιατρό τους.

Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα προόδου, επειδή η πρώτη ούρηση της ημέρας παρέχει επίπεδα βιοδεικτών από τον προστάτη που είναι πολύ υψηλότερα και πιο αξιόπιστα. Έτσι, η ερευνητική ομάδα ελπίζει ότι η μαζική εφαρμογή αυτής της εξέτασης στο σπίτι των ανδρών θα μπορούσε να φέρει επανάσταση στη διάγνωση της νόσου.

Η ερευνητική ομάδα έδωσε σε 14 συμμετέχοντες ένα ειδικό κιτ για να κάνουν την εξέταση στο σπίτι και οδηγίες. Έπειτα, έγινε σύγκριση ανάμεσα στα αποτελέσματα των δειγμάτων ούρων στο σπίτι τους, με δείγματα που συλλέχθηκαν μετά από μια εξέταση ορθού.

Η ανάλυση έδειξε ότι τα δείγματα ούρων που ελήφθησαν στο σπίτι έδειξαν ότι οι βιοδείκτες για τον καρκίνο του προστάτη ήταν πολύ πιο σαφείς. Επίσης, όπως αναμενόταν οι συμμετέχοντες δήλωσαν πως προτιμούσαν να κάνουν τη δοκιμή στο σπίτι από το πάνε στο νοσοκομείο.

Η ερευνητική ομάδα παρουσίασε τα αποτελέσματα στο περιοδικό Future Science, υποστηρίζοντας ότι τα ευρήματα θα μπορούσαν επίσης να βοηθήσουν στην ανάπτυξη ανάλογων τεστ συλλογής δειγμάτων στο σπίτι για καρκίνο της ουροδόχου κύστης ή του νεφρού.

 

Πηγή

Thanasis Chalikias Προβολή όλων

A Product Manager with expertise in pharma marketing and sales operations

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: